Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Daling van vrije sector huurprijzen

In vrijwel alle Rotterdamse wijken is de prijs van vrije sector huurwoningen gedaald

De prijs voor een koopwoning ligt een stuk hoger dan vorig jaar terwijl de huurprijzen zijn gedaald. De gemiddelde vierkantemeterprijs van vrije sector huurwoningen ligt in het 2e kwartaal van 2021 lager dan dezelfde periode vorig jaar. In vrijwel alle Rotterdamse wijken.

Gemiddelde m2 prijs in Rotterdam

Daling vrije sector huurprijzen Rotterdam

Woningplatform Pararius onderzocht de vrije sector huurprijzen in het tweede kwartaal van 2021 en vergeleek de cijfers met dezelfde periode in 2020. Een nieuwe huurder in de vrije sector in Rotterdam betaalde in het tweede kwartaal van 2021 maandelijks gemiddeld € 15,58 per vierkante meter aan huur. In diezelfde periode vorig jaar lag dit gemiddelde op € 16,33 per maand. Dit is een daling van 4,6% ten opzichte van vorig jaar.

Ben je op zoek naar een huurwoning in het centrum? Hier is de huurprijs het meest gedaald met gemiddeld 13% naar € 17,14 per vierkante meter per maand.

Gemiddelde huurprijs in Rotterdam per wijk - 2e kwartaal 2021

In de wijken Feijenoord (-7,4%) en Hillegersberg-Schiebroek (-3%) daalden de huurprijzen eveneens. Nieuwe huurders in Feijenoord betaalden € 14,36 per vierkante meter per maand, in Hillegersberg € 15,97. Er was een minimale procentuele prijsdaling in de wijken Charlois (-0,4%), Delfshaven (-0,5%), Noord (-1,6%) en Prins Alexander (-0,3%).

In slechts twee Rotterdamse wijken stegen de prijzen nog licht. Zo stegen de prijzen met 2,1 procent naar € 14,16 per vierkante meter per maand in IJsselmonde en namen in Kralingen-Crooswijk de prijzen met 0,6 procent toe. De huurprijzen liggen hier gemiddeld hoger: een nieuwe huurder betaalde het afgelopen kwartaal € 16,81 per vierkante meter per maand voor een vrije sector huurwoning.

Gemiddelde huurprijs in de 5 grote steden

Waar komt de prijsdaling vandaan?

In de meeste grote Nederlandse steden dalen de huurprijzen. Hoe dat kan? Volgens Pararius-directeur Jasper de Groot heeft dit (deels) te maken met de coronacrisis: “Expats bleven weg, waardoor huurwoningen in het hogere segment in grote steden leeg bleven staan. Verhuurders stelden de huurprijzen naar beneden bij om zo een bredere doelgroep te trekken en leegstand te voorkomen.”

Meer informatie

Wil je meer weten over het onderzoek van Pararius en de vrije sector huurprijzen in Nederland? Neem dan een kijkje op de website.

Vorig artikel Nog enkele koopwoningen beschikbaar in Tuinbuurt Vrijlandt in Lombardijen
Volgend artikel Huren is soms een goed alternatief voor kopen: een kijkje bij Vesteda