Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Vanaf 18 juni gaan de woningen in het Dahliablok in de Presale

Voor de zomer start de presale van het Dahliablok

Wonen in Rotterdam met een gezamenlijke binnentuin waardoor je in de stad kunt genieten van een groene omgeving? Dit kan in het Dahliablok in de wijk Bloemhof. Op de locatie aan de Jasmijnstraat/Lange Hilleweg/Dahliastraat ontwikkelt Stevast Baas & Groen een nieuw woongebouw met zo’n 30 koopwoningen in het midden tot hoge segment.

Woningvoorkeur doorgeven

Voor de zomer start de presale van het Dahliablok. In de aanloop naar de presale op 18 juni, is het mogelijk om met NEXTHome een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek aan te gaan. In dit gesprek komen de hypotheekmogelijkheden uitgebreid aan de orde. Met een positieve uitslag krijg je een voorrangspositie bij de toewijzing! Afspraken voor oriëntatiegesprekken zijn mogelijk tot en met dinsdag 2 juli.

Appartementen en woningen

In Dahliablok kun je comfortabel en energiezuinig wonen. Het project bestaat uit in totaal zo’n 30 woningen bestaande uit: beneden bovenwoningen, appartementen en eengezinswoningen. Daarnaast is in het project ook een garage met parkeerplaatsen, een ruimte voor fietsen en een gezamenlijk dakterras opgenomen. Ook komt er een collectieve binnentuin zodat je ook volop in het groen woont.

De verdeling van de woningen is:

  • 16 beneden bovenwoningen met een woonoppervlak van circa 83-101 m2
  • 6 appartementen met een woonoppervlak van circa 64-109 m2
  • 11 eengezinswoningen met een woonoppervlak van circa 104-135 m2

Dahliablok ligt lekker centraal

Het nieuwbouwproject Dahliablok wordt gerealiseerd in de Rotterdamse wijk Bloemhof. Hier heb je alles in de buurt. Vlakbij wordt het nieuwe Huis op Zuid gebouwd, waarin onder andere een zwembad, sporthal en appartementen worden ondergebracht. Naast het Huis op Zuid komt er ook een nieuwe basisschool. Bioscoop Pathé en voetbalstadion de Kuip zijn zelfs op loopafstand.

In Bloemhof ben je goed bereikbaar en kun je met het openbaar vervoer in twintig minuten in hartje Rotterdam zijn. Vanaf metrostation Maashaven ben je zo bij Rotterdam CS. Ook is er een goede verbinding met de uitvalswegen rond Rotterdam, tien minuten rijden met de auto en je zit al op de A16.

 

Bomen voor Bloemhof - Dahliablok
Bomen voor Bloemhof – Dahliablok

De gemeente Rotterdam heeft ontwikkelaar Stevast Baas & Groen aangewezen als winnaar voor het project Dahliablok in de wijk Bloemhof. Stevast zal naar verwachting in 2025 beginnen met de bouw van de woningen. Met het plan Bomen voor Bloemhof zullen ongeveer 30 woningen beschikbaar komen als koopwoning in het middensegment en wordt een groene impuls gegeven aan de wijk.

Lees meer

Meer informatie

Wil je meer weten over Dahliablok, de locatie of het woonprogramma? Neem dan een kijkje op de projectsite dahliablok.nl. De Presale start op dinsdag 18 juni.

Ook op de website van gemeente Rotterdam lees je meer over het project Dahliablok.

Vorig artikel Bright City Living: duurzaam en betaalbare woningen nabij het Kralingse Bos en het centrum
Volgend artikel Bright City Living: duurzaam en betaalbare woningen nabij het Kralingse Bos en het centrum