Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Kijken op de bouwplaats van je toekomstige huis? Dag van de Bouw op 17 juni 2023

Bouwbedrijven stellen hun bouwplaatsen open voor publiek

Op Zaterdag 17 juni 2023 vindt voor de zestiende keer de Dag van de Bouw plaats. Op die dag kunnen bezoekers een kijkje nemen op de bouwplaatsen van allerlei projecten in Nederland. Ook in Rotterdam zijn verschillende bouw- en infrabedrijven die hun bouwplaats openen voor het publiek.

Zo kun je zien wat er allemaal komt kijken bij de bouw van woningen en andere gebouwen zoals kantoren, scholen en ziekenhuizen. En wat bijzonder is: ook de bouwplaatsen van andere soort bouwwerken openen hun deuren, denk aan dijken, sluizen, stations en wegen. Want ook dat zijn bouwprojecten.

Dag van de Bouw in Rotterdam

Aan Dag van de Bouw doen ook verschillende woningbouwprojecten in Rotterdam mee. Dat betekent dat je misschien wel de bouwplaats kunt bezoeken waar jouw toekomstige woning wordt gebouwd. De projecten in Rotterdam die zich hebben aangemeld voor Dag van de Bouw zijn onder andere:

  • Grote Beer
  • Imagine
  • De Kuil
  • Prinsenpark
  • De Wielewaal

Naast woningen worden er ook grote infraprojecten ingericht in en rond Rotterdam. Een daarvan is de bouw van de Rottemerentunnel in Bergschenhoek. Op 17 juni aanstaande wordt voor één dag de bouwplaats van dit omvangrijke project opengesteld voor publiek. Neem gerust je kinderen mee, want die mogen daar heerlijk spelen in een zandspeelplaats en met een kraan en een zandwagen.

Imagine in aanbouw

Wielewaal in aanbouw

Impressie Imagine

Impressie Wielewaal

Rotterdamse bouwprojecten

Wil je weten hoe de bouwprojecten uit Rotterdam die meedoen aan de Dag van de Bouw er straks uit komen te zien? Op Wonen in Rotterdam vind je meer informatie over de nieuwbouwprojecten Grote Beer, Imagine, De Kuil, Prinsenpark en Wielewaal. Extra leuk als je hier voor een woning hebt ingetekend en straks een kijkje achter de schermen van de bouwplaats kan nemen.

Meer informatie over Dag van de Bouw

Op de website van Dag van de Bouw vind je een overzicht van alle bouwprojecten die zijn aangemeld tot nu toe. Je kan zoeken op postcode en zo een overzicht krijgen van deelnemende bouwplaatsen bij jou in de buurt. Bedrijven kunnen nog projecten aanmelden, dus het aanbod zal nog toenemen de komende weken.

Vorig artikel Blik op de bouwplaats van De Zalmhaven
Volgend artikel Wilgenplantsoen: een samenbouwproject voor wonen op maat met elkaar