Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Wat is er cooler dan wonen aan de Coolhaven?

57 huurwoningen waarvan driekwart tot max 1.040 euro per maand

Na de oplevering van het veel geprezen Little C en het Tuschinskipark aan de Coolhaven in Delfshaven, staat het volgende project klaar om deze omgeving nog fijner te maken. Voor (toekomstige) bewoners, bezoekers én ondernemers. Coolbase komt aan de overzijde van het water en wordt een multifunctioneel gebouw van vijftig meter hoog met zo’n 57 huurwoningen in het middensegment: een maximale huurprijs van 1.040 euro. De horeca van de naastgelegen Machinist en Viskantine worden versterkt met een mooie openbare ruimte en een nieuw restaurant in Coolbase. Dat is mooi thuiskomen aan de Coolhaven.

Coolbase is energieneutraal

De eerste ontwerpen van Coolbase laten zien dat het project op natuurlijke wijze aansluit op de monumentale omgeving. Het gebouw is namelijk energieneutraal en de basis van de constructie is hout en beton. Boven de parkeergarage wordt een krattensysteem aangelegd waarin regenwater wordt opgevangen. Dat water kan daarna gebruikt worden voor bijvoorbeeld de planten. Bovenop de garage en rond het gebouw wordt een openbaar parkje aangelegd. Bewoners en bezoekers kunnen hier ontspannen langs het water van de Coolhaven.

Planning

De verwachting is dat begin 2023 kan worden gestart met de bouw van Coolbase en dat de oplevering in de tweede helft van 2024 zal plaatsvinden. Op de projectsite vind je altijd een actuele planning.

 

Coolbase
Coolbase

Coolbase komt aan de Coolhaven, tegenover Little C, en wordt een multifunctioneel gebouw van vijftig meter hoog met zo’n 57 huurwoningen in het middensegment: een maximale huurprijs van 1.040 euro. De horeca van de naastgelegen Machinist en Viskantine worden versterkt met een mooie openbare ruimte en een nieuw restaurant in Coolbase. Dat is mooi thuiskomen aan de Coolhaven. Start bouw eerste helft 2023 en oplevering tweede helft 2024.

Lees meer

Meer informatie

Wil je meer weten over het project vanuit de gemeente Rotterdam, klik dan hier. Zou je graag meer willen weten over de woonmogelijkheden in Coolbase? Neem dan eens een kijkje op coolbase.red. Hier vind je ook actuele een planning en kun je je inschrijven zodat je op de hoogte wordt gehouden.

Vorig artikel SAWA het gezondste gebouw van Nederland
Volgend artikel Betaalbaar wonen in een bijzonder gebouw op de Kop van het Dakpark