Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Dit zijn de plannen voor nieuwbouw aan de Colosseumweg

Een groene en toekomstbestendige buurt met circa 550 woningen

Stadionpark is de grootste gebiedsontwikkeling van Rotterdam. Tussen de Maas, het rangeerterrein aan de Olympiaweg, het Varkenoordseviaduct en Kreekhuizen ligt Stadionpark. Een gebied dat in de komende jaren verandert in een plek waar, behalve wonen, sporten, ondernemen, natuur, vrije tijd en beleven samen komen.

Feyenoord City is onderdeel van deze gebiedsontwikkeling en hier wordt verder gewerkt aan de woningbouwplannen rondom de Colosseumweg. Er komt een groene en toekomstbestendige buurt met circa 550 woningen en diverse voorzieningen.

Bij het ontwerp en de ontwikkeling van de woningbouw en het gebied zijn meerdere partijen betrokken. In bovenstaande video vertellen een aantal van hen meer over de plannen en de visie op de ontwikkeling van het Colosseumplot. Zij gaan in op vier thema’s: van visie naar verbinding, de ontwikkeling van een toekomstbestendige wijk, commerciële functies die de wijk verrijken en tot slot: groen in de stad.

Mix van woningen

De woningen worden een mix van huur- en koopwoningen, in verschillende prijscategorieën en typen: van appartementen tot eengezinswoningen. Dat betekent dat deze woningen straks voor een brede doelgroep beschikbaar zijn: voor zowel bestaande bewoners als nieuwe bewoners van binnen of buiten Rotterdam. Op de begane grond van de woongebouwen komen voorzieningen die een toevoeging vormen voor de wijk Hillesluis en die niet concurreren met bestaande voorzieningen.

Meer groen

Daarnaast wordt de openbare (buiten)ruimte, die nu vooral versteend is, aangepast. Het plan bestaat onder andere uit het toevoegen van meer groen. Dit zorgt er voor dat de gebouwen en omgeving beter bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden, die door klimaatverandering steeds vaker voorkomen.

Colosseumweg
Colosseumweg

Stadionpark is de grootste gebiedsontwikkeling van Rotterdam. Tussen de Maas, het rangeerterrein aan de Olympiaweg, het Varkenoordseviaduct en Kreekhuizen ligt Stadionpark. Een gebied dat in de komende jaren verandert in een plek waar, behalve wonen, sporten, ondernemen, natuur, vrije tijd en beleven samen komen. Feyenoord City is onderdeel van deze gebiedsontwikkeling en hier wordt verder gewerkt aan de woningbouwplannen rondom de Colosseumweg. Er komt een groene en toekomstbestendige buurt met circa 550 woningen en diverse voorzieningen.

Lees meer

Meer informatie

Wil je meer weten over de nieuwbouw aan de Colosseumweg? Klik dan hier. Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief zodat je op de hoogte wordt gehouden van nieuwe ontwikkelingen.

Wil je ontdekken wat er allemaal te doen is in Stadionpark? Kijk dan op stadionpark-rotterdam.nl en zie wat er gebeurt in Stadionpark. Nu en in de toekomst.

Vorig artikel Imagine de basis voor jouw toekomst
Volgend artikel Maak kennis met Feijenoord: rauw, stads en omgeven door water