Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Brainpark I wordt een levendige en groene locatie met min. 2.500 woningen

Een mooi stuk stad waar het fijn is om te wonen, werken, studeren en recreëren

Rotterdam blijft zich inzetten om iedereen, ook starters, studenten en ouderen, een fijne woonplek te bieden. Zo transformeert het stenige kantorenpark bij de Erasmus Universiteit in Kralingen-Oost de komende jaren tot een groene en aantrekkelijke locatie met meer levendigheid.

Dat is niet alleen fijn voor de bedrijven en onderwijsinstellingen in de buurt, maar ook voor studenten, starters en ouderen die op zoek zijn naar een woning. Er worden namelijk ook zo’n 2.500 tot 3.000 woningen gebouwd. Van sociale huur, midden huur tot het hogere segment.

Brainpark | Bron: GROUP A – YuconVR

Wonen, werken, studeren en recreëren

In het Brainpark is nu niet veel te beleven en buiten kantoortijden ligt het gebied er verlaten bij. Dat is zonde, want het gebied is goed bereikbaar met het ov en de fiets én ligt naast de campus van de Erasmus Universiteit. Brainpark biedt veel mogelijkheden om te transformeren tot een levendig gebied met een goede mix van woningen, bedrijven en voorzieningen zoals horeca.

Een van de belangrijkste ontwikkelingen is dat er ruimte komt voor 2.500 tot mogelijk 3.000 woningen in verschillende categorieën; 30% sociale huur, 40% middensegment en 30% in het hogere segment. Voor kantoren en bedrijven blijft de huidige ruimte beschikbaar. En voor commerciële en maatschappelijke voorzieningen komt er op de begane grond van de woongebouwen en kantoren ruimte bij.

Oostflank: nieuwe bos-as tussen Capelle a/d IJssel en Kralingse Plas

Onderdeel plannen voor de Oostflank

De bouw van studentenwoningen in het Brainpark maakt deel uit van de plannen voor de Oostflank, het gebied van Prins Alexander tot Zuidplein. In dit gebied wil de gemeente, met de komst van de nieuwe Stadsbrug tussen Kralingen/De Esch en Feijenoord/IJsselmonde, 30.000 nieuwe woningen bouwen. Waarvan een deel in het Brainpark. Tot en met 14 juli kan iedereen nog reageren op de plannen voor de Oostflank. Meer info op www.rotterdam.nl/oostflank.

Duurzame woon-werklocatie

De geluidsoverlast van de A16 en de luchtkwaliteit worden ook aangepakt. Langs de A16 en tussen gebouwen komen schermen waardoor je veel minder merkt van het voorbijrazende verkeer. Ook het centraal gelegen park en de vijvers worden mooier gemaakt. Er komt extra groen en water.

De gemeente houdt de gemeente bij de aanpak van Brainpark I ook rekening met de komst van een mogelijke nieuwe oeververbinding over de Maas. Zo is Brainpark I over een paar jaar een levendige, gezonde, groene en goed bereikbare woon- en werkwijk.

Voorlopig ontwerp Bakkers | Hommen van woontoren Max Euwelaan

Artist Impressie wooncomplex Brainpark KP van der Mandelalaan

Canvas Living eerste woningbouw Brainpark

Bij kantorenpark Brainpark 1 in de wijk Kralingen-Oost is deze zomer de bouw begonnen van 614 woningen. De woningen zijn vooral bedoeld voor studenten en mensen die willen huren in het middensegment. Het omvat 379 studio’s en 235 tweekamerappartementen. De bewoners van Canvas Living maken straks gebruik van gezamenlijke dakterrassen en ruimtes om te studeren of te sporten. Ook komt er openbare horeca in het gebouw.

Canvas Living krijgt op de begane grond een lounge, service desk, co-working ruimtes en een exclusieve in-house gym met yoga ruimte. Deze ruimtes zijn direct verbonden met de binnentuin en geven toegang tot een hoogwaardige inpandige fietsenstalling. Op de tiende verdieping staat ontmoeten en interactie centraal. Naast flexibele studeer- en werkplekken komen er een bioscoop, een muziekstudio en een sky-lounge met een indrukwekkend dakterras met een adembenemend uitzicht over de binnenstad van Rotterdam, de Maas en de Maasbruggen.

Meer informatie over wonen in Brainpark

Op de website rotterdam.nl/brainpark1 kun je actuele informatie vinden. Uiteraard zullen wij ook de ontwikkelingen op woongebied in Brainpark I delen via onze kanalen.

Vorig artikel Benieuwd naar de nieuwe stoere stadswijk Merwehaven in M4H?
Volgend artikel Plannen Oostflank: 30.000 woningen, extra voorzieningen en een nieuwe stadsbrug