Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Hartje centrum wonen in Blaak 333 met energielabel A+++

Voormalige Rabobank kantoor wordt woongebouw met ruim 300 huurappartementen

Op de locatie van het voormalige, verouderde kantoor van de Rabobank in het centrum aan de Blaak 333 komt een nieuw woongebouw. Het woongebouw wordt ruim 70 meter hoog en krijgt 319 huurappartementen, een collectieve daktuin, ruimte voor winkels en ondernemers op de begane grond, een parkeergarage en grote fietsenstalling. Het plan is om in het tweede kwartaal van 2023 te starten met de bouw en in 2026 het project op te leveren.

Wonen in Blaak 333 met energielabel A++

Het oorspronkelijke kantoorgebouw dateert uit 1962 en wordt tot aan de begane grond gesloopt en energiezuinig en duurzaam weer opgebouwd. Het gebouw wordt aangesloten op de stadsverwarming, er komen zonnepanelen op het dak en de wanden worden extra goed geïsoleerd. De woningen worden opgeleverd met energielabel A++. Daarnaast worden herbruikbare componenten als een demontabele gevel toegepast, is in het skelet rekening gehouden met flexibiliteit voor de toekomst en worden onder andere nestkasten en veel groen geplaatst voor de biodiversiteit.

Blaak 333 - Perspective House - Wonen in Rotterdam

De stad en een groene Leuvekolk aan je voeten

De woontoren zal bij oplevering 319  appartementen, circa 1.805 m2 commercieel programma, een gemeenschappelijke fietsenberging voor ruim 1.000 fietsen en 18 autoparkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage omvatten. De focus ligt in deze ontwikkeling op duurzame deelmobiliteit.

In de plint, aan de zijde van de Blaak en Hang en Leuvekolk, komt een stadslobby met, horeca en gevarieerde collectieve voorzieningen. Het merendeel van de woningen in de toren is vrije sector, 30% valt onder het ‘actieplan middenhuur’ van de gemeente Rotterdam. Op de vierde verdieping komt een collectieve daktuin waar bewoners van de appartementen kunnen ontmoeten en ontspannen. De naastgelegen Leuvenkolk is flink opgeknapt. Er is nu een ligweide met gras en zitbankjes en een afmeerplek voor kleine boten. Na de sloop komen hier ook bomen en planten.

 

Blaak 333
Blaak 333

Het voormalige kantoor van de Rabobank aan de Blaak 333 wordt omgebouwd tot een nieuw woongebouw. Het Perspective House wordt ruim 70 meter hoog en krijgt 319 huurappartementen, ruimte voor winkels en ondernemers op de begane grond, een parkeergarage en grote fietsenstalling. Het plan is om in 2023 te starten met de bouw en in 2024 het project op te leveren.

Lees meer

Meer informatie Blaak 333

Dit voorjaar zal er gestart worden met de transformatie van Blaak 333. Het gebouw zal worden afgebroken tot aan de begane grond. De materialen die daarbij vrijkomen, zullen zoveel mogelijk worden hergebruikt. De kelder wordt behouden, en hergebruikt als parkeergarage in de toekomstige situatie. Het plan is om in 2023 te starten met de bouw en in 2026 het project op te leveren.

Vorig artikel Financieren van jouw nieuwbouwwoning
Volgend artikel Financieren van jouw nieuwbouwwoning