Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Bay House biedt adembenemend uitzicht over skyline van Rotterdam

Ideaal concept voor de veeleisende kosmopoliet

Op een geweldige waterfrontlocatie aan de Rijnhaven op Katendrecht in Rotterdam wordt Bay House Concierge Residential Living ontwikkeld. Bay House zal deel uitmaken van het Rijnhaven District, waar een dynamische leef-, woon-, winkel-, en werkomgeving wordt gecreëerd. Een nieuwe hotspot in Rotterdam.

Bay House is wonen aan een echt waterfront, een landmark van stoere, maar ook elegante architectuur, naar een ontwerp van architect Joke Vos. Binnen wacht een ongekend hoog serviceniveau door de 24/7 aanwezigheid van een conciërge die de bewoners op maat ontzorgt. Daarnaast worden in Bay House hoogkwalitatieve faciliteiten ondergebracht, zoals daktuinen en een ondergrondse parkeergarage voor eventueel meerdere auto’s per woning. Al deze kwaliteiten plus de grote variëteit aan appartementen maken Bay House ideaal voor veeleisende kosmopolieten die alleen, samen, of in gezinsverband willen wonen.

In Bay House worden circa 88 luxe koopappartementen aangeboden. De appartementen worden voorzien van verdiepingshoge glazen puien, vele buitenruimtes en een spectaculair uitzicht over het water van de Rijnhaven en de imponerende skyline van de Wilhelminapier. De oppervlaktematen van de appartementen lopen uiteen van circa 80 m² tot 350 m². Het totaalaantal koopappartementen kan variëren: op een aantal plaatsen wordt namelijk de mogelijkheid aangeboden om meerdere eenheden aan elkaar te koppelen. Dit maakt extra royale vloeroppervlakten mogelijk en ook een grote keuzevrijheid van indeling. Alle appartementen op de tweede verdieping beschikken over een uitzonderlijke plafondhoogte van 3,36 meter. De overige appartementen beschikken over een plafondhoogte van 2,72 meter.

De appartementen zijn standaard beschikbaar in Rough en een ruime selectie hiervan is optioneel in Signature beschikbaar. Rough is vergelijkbaar met een casco oplevering en Signature wil zeggen bouwkundig afgebouwd naar ontwerp van één van de aan Bay House verbonden interior designers, te weten: Mariska JagtRobert Kolenik en Madelon Overeijnder.

Tevens worden circa 22 huurappartementen in Bay House gerealiseerd. De verhuur daarvan gaat in een later stadium van start.

Rijnhaven District

Bay House maakt deel uit van het nieuwe Rijnhaven District: deze mooie nieuwe entree wordt de kroon op de ontwikkeling van Katendrecht aan de Rijnhaven. Dit wordt de plek waar wonen, werken, winkelen en recreëren elkaar begroeten. Waar grootstedelijke allure wordt toegevoegd aan de authentieke geschiedenis van een wereldse havenstad.

Liefhebbers van luxe, fashion aficionado’s en designadepten kunnen in het Rijnhaven District hun hart ophalen. In het district wordt een exclusieve ‘design avenue’ gerealiseerd: een winkelgebied waarin fashion, brandstores, design en architectuur worden afgewisseld met lokale smaakmakers, winkeltjes en horecagelegenheden. De gemeente Rotterdam is voornemens een ambitiedocument voor de ontwikkeling van de Rijnhaven vast te stellen, wat het hoge ambitieniveau van het gebied onderschrijft.

Naast Bay House wordt een luxury lifestyle branded hotel – met meer dan 200 kamers – van Accor Hotels Group gerealiseerd. Accor voert in het high-end segment een divers palet aan brands, waaronder die van Sofitel.

Verkoop en prognose

Op 7 juli 2018 is de verkoop van de appartementen in Bay House gestart. Koopsomindicatie vanaf €450.000,- v.o.n. Naar verwachting start de bouw in november 2018 en bedraagt de verwachte bouwtijd van het eerste deel van het gebied circa 30 maanden.

Meer informatie inclusief verkoopdocumentatie is te vinden op bayhouse.nl.

Vorig artikel Bouwlust in Rotterdams nieuwe hotspot Feijenoord
Volgend artikel Katendrecht: top voor jezelf én je gezin