Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Huren in de monumentale Baumannkerk in Overschie

18 unieke huurappartementen met eigen buitenruimte in een karakteristiek stukje stad

Het is een karakteristiek stukje stad, hartje Rotterdam – Overschie. Op loopafstand van alle buurtwinkels, supermarkten, scholen, sportvoorzieningen en bibliotheek. Hier, aan de Burgemeester Baumannlaan, heeft de Onze Lieve Vrouwe van Altijddurende bijstandkerk – ofwel Baumannkerk een nieuwe bestemming gekregen. Straks is het gebouw een unieke woonplek met 18 huurappartementen en 15 koop appartementen.

Nog altijd met de sfeer van toen, maar met het comfort van nu. Met een warmtepomp wordt duurzaam voorzien in de energiebehoeften. Elk appartement in de Baumannkerk is anders, met originele elementen van het gebouw. Alle woningen hebben een eigen buitenruimte; een tuin, terras of balkon. Via de woningzoeker kun je zien welke appartementen beschikbaar zijn.

Wonen in een monument

De Onze Lieve Vrouwe van Altijddurende Bijstandkerk is na de oorlog ontworpen door de Rotterdamse architect J.P.L. Hendriks. Het gebouw in neo-romaanse stijl uit 1952 past helemaal in periode van de wederopbouw. Vooral de gevel en de detaillering maken de kerk karakteristiek. Het ensemble van kerkgebouw, doopkapel en pastorie kreeg daarom een monumentale status.

Markant punt
Het karakteristieke metselwerk, glas-in-loodramen, togen, statige kolommen en andere details zijn behouden gebleven in het nieuwe woongebouw. Met het kerkplein ervoor en de tuin rondom met volgroeide bomen is en blijft de kerk een markant punt op de hoek van de Burgemeester Baumannlaan en de Baanweg.

Meer informatie Baumannkerk of direct inschrijven voor een huurwoning

Wil je ook graag wonen in een monumentaal pand in het karakteristieke Overschie? Op de projectsite vind je meer informatie over de locatie, het gebouw, de huurprijzen en een plattegrond. Inschrijven voor een woning kan t/m 28 februari 17:00 uur.

Vorig artikel Hoe vind ik een huurwoning in Rotterdam?
Volgend artikel Blije huurders Little C