Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Wat doet gemeente Rotterdam aan de problemen op de woningmarkt?

Rotterdam. Sterker door. Lekker duidelijk!

Mensen zijn op zoek naar woningen…en vooral betaalbare woningen. Er komen steeds meer mensen naar Rotterdam en het aanbod is laag. En dan is de vraag. Wat doet de gemeente? Bekijk het in deze explainer.

De problemen op de woningmarkt zijn groot en ingewikkeld en een groot deel daarvan valt onder de landelijke overheid. Toch doet gemeente Rotterdam wat ze kan om erger te voorkomen. Zo krijgen mensen met een maatschappelijk beroep (onderwijs, zorg en politie) voorrang bij een huurwoning. Want juist deze mensen zijn zo belangrijk voor de stad. Maar ook voor het groeiend aantal ouderen wordt gekeken naar nieuwe woon- en woonzorgconcepten zodat zij langer thuis kunnen blijven wonen. Voor starters op de woningmarkt is er een starterslening. En bij nieuwbouw moeten de kopers de woning ook echt zelf gaan bewonen. Op die manier worden beleggers steeds vaker buiten de deur gehouden. Ook voor studenten en andere mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning heeft de gemeente intensief contact om snel betaalbare woningen te realiseren.

Dit is een greep uit de maatregelen die de gemeente neemt, binnen het bereik dat ze hebben. Niet gemakkelijk want de nood is hoog en Rotterdam trekt steeds meer mensen aan. Daarom is de gemeente Rotterdam ook in Den Haag aan het lobbyen voor een goede en vooral duurzame oplossing.

Want iedereen in Rotterdam heeft recht op een fijne woning.
En iedereen daarbuiten trouwens ook.

Hoe vind ik een huurwoning in Rotterdam?

Voor een ieder die een huurwoning zoekt, hebben we informatie en tips verzamelt om je verder op weg te helpen. Kijk hier.

Plannen Rotterdamse woningcorporaties voor meer betaalbare woningen

In een tijd waarin een koopwoning tot een uitzonderlijke luxe lijkt te ontwikkelen is de rol van de woningcorporatie belangrijker dan ooit. In dit artikel kun je lezen hoe zij kijken naar de huidige Rotterdamse woningmarkt en naar hun rol daarin.

Vorig artikel Hoe vind ik een huurwoning in Rotterdam?
Volgend artikel Bezichtig zaterdag 29 juni Bay House op Katendrecht: genieten van een prachtig uitzicht én ongekende luxe.