Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

80 huurappartementen in Oost

Een nieuw woonblok in wederopbouwstijl

Er komen 80 vrije sector huurappartementen aan de Boezemweg in het centrum van Rotterdam, aan de rand van de wijk Rubroek. Het markante gebouw ‘De Boezem’ is een ontwerp van architectenbureau de Zwarte Hond met stijlkenmerken uit de wederopbouwarchitectuur, passend voor dit gebied. Denk aan beton, baksteen en strakke kaders.

Gemeubileerde en gestoffeerde appartementen

De appartementen krijgen een oppervlakte van ongeveer 60m2 tot 130m2 en één of meerdere slaapkamers. Omdat de woningen volledig gemeubileerd en gestoffeerd worden opgeleverd zijn ze bijzonder geschikt voor (samenwonende) mensen die tijdelijk (short-stay) hoogwaardige woonruimte zoeken. Bijvoorbeeld na de verkoop van een huis, met tijdelijk werk, als starter of als expat. De huurprijzen zullen variëren van circa € 775,- tot € 1450,- per maand.

Huurwoningen in het middensegment

Maikel Ruhl, partner bij Waaijer Projectrealisatie: ”De locatie grenst aan het Oostplein en markeert de entree naar het centrum van Rotterdam. Met deze ontwikkeling wordt voorzien in de sterke vraag naar (middensegment) huurwoningen. De hoogwaardige architectuur zal de entree naar het centrum en de identiteit van dit gebied een sterke impuls geven.”

Wonen in Rubroek

Er is steeds meer reuring in Rubroek! Deze buurt grenst aan het Hoogkwartier in het stadscentrum, maar lang was er voor ‘dagjesmensen’ relatief weinig te doen. De buurt doet wat rauw aan, misschien door stevige wederopbouwarchitectuur. Het Industriegebouw is daar een goed voorbeeld van en onder andere de programmering van dát gebouw gaf de buurt een boost. Steeds meer ondernemers, bewoners en bezoekers ontdekken de nieuwe aantrekkingskracht van dit gebied, met vertrouwde adressen én vernieuwend aanbod.

De Boezem ligt straks tussen Kralingen en het Centrum

De planning

De start van de bouw volgt in het derde kwartaal van 2020 en het gebouw zal in het tweede kwartaal van 2022 opgeleverd worden. Meer informatie is te vinden op www.hurenindeboezem.nl.

 

Vorig artikel Vertrouwde én vernieuwende adressen in rauw Rubroek
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor 210.000 tot 355.000 euro?