Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Rotterdamse charme in het Oude Noorden

Vier lagen, architectuur die met z’n detaillering vertrouwd aanvoelt in de wijk.

Het is de plek waar de Rotterdamse charme van vroeger op elke hoek van de straat te vinden is, met z’n ligging tegen de Rotte als extra pluspunt. 32Noord is een kleinschalig nieuwbouwproject aan de Wolstraat, met vier koopwoningen, dertien sociale huurwoningen en vijftien vrije sector huurappartementen.

Wat voor soort woningen in 32Noord

Het Oude Noorden krijgt aan de Wolstraat nieuwe duurzame woningen/appartementen waarvan 13 sociale huurwoningen. Naast deze 13 sociale huurwoningen komen er 4 eensgezinskoopwoning en 15 huurappartementen. Alle appartementen zijn bereikbaar met een lift en rolstoel toegankelijk. De Wolstraat heeft een gunstige ligging met de hippe winkelstraat Zwaanshals om de hoek. Je bent op steenworp afstand van restaurants en terrassen aan de Zaagmolenkade en Rotterdam Centrum.

De ontwikkeling aan de Wolstraat bestaat uit 4 delen. Aan de Loofdakstraat komt een bijzondere, iets hogere, hoekwoning met dakterras en afgeschuinde hoek met bijzonder metselwerk. Op de hoek aan de Zwaanshalskade komt een 5 laags appartementenblok met grote ramen en loggia’s die uitkijken over de Rotte. Ook het appartementenblok heeft een afgeschuinde hoek met bijzonder metselwerk. De koopwoningen zijn 4 lagen hoog en vormen een overgang naar de 3 laagse-eengezinshuurwoningen.

The place to be: het Oude Noorden!

Kijk eens goed op de kaart van Rotterdam: als je érgens leuk woont is het hier. Het Oude Noorden is samen met de Agniesebuurt herondekt. Het is de verleiding van onbekende restaurantjes, de boost van kleurrijke winkels en de update van jonge ondernemers, met de Rotte als rustig stromende slagader dichtbij.

Voor je dagelijkse boodschappen heb je de bekende supermarkten in de wijk. Fietsend langs het water sta je in 5 minuten in hartje centrum. Hartje stad, met alle hotspots die Rotterdam tot de leukste stad van het land maken. En via de Zaagmolenstraat en de Bergweg is een vlotte ontsluiting richting A20 gegarandeerd.

Meer informatie

Wil jij een plekje in Noord? De koopwoningen zijn inmiddels verkocht (onder voorbehoud), de sociale huurwoningen lopen via woningcorporatie Havensteder en de vrije sector huurappartementen komen nog in verhuur. Houd voor deze laatste de projectsite in de gaten.

32Noord
32Noord

De plek waar de Rotterdamse charme van vroeger op elke hoek van de straat te vinden is. Met z’n ligging tegen de Rotte aan als extra pluspunt. Er komen 13 sociale huurwoningen voor gezinnen, verhuur via Havensteder, 4 koopwoningen (deze zijn inmiddels verkocht onder voorbehoud) en 15 vrije sector huurappartementen. Deze laatste komen nog in verhuur.

Lees meer
Vorig artikel ‘Nergens anders vond ik zó’n leuke plek om te wonen’
Volgend artikel ‘Een koper die goed voorbereid is, komt er makkelijker tussen’