Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Zoveel te zien in en om het Zuiderpark!

Deze onderschatte buurt herbergt een schat aan hotspots

Het Zuiderpark behoort met 323 hectare tot één van de grootste stadsparken van Nederland en is uitstekend onderhouden. Is dit gebied je nog onbekend? Dan gaat er een wereld voor je open, want deze onderschatte buurt herbergt een schat aan hotspots en activiteiten waarvoor je zeker graag terugkeert: van sporten tot een familiepicknick, van festivals tot waterpret. Waar je ook woont in de stad, het Zuiderpark is dichterbij dan je denkt. Pak de metro naar Zuidplein en start je ontdekkingstocht!

Bron: website De Oliphant

Landhuis De Oliphant

In 1591 gaf Cornelis van Coolwijk opdracht tot de bouw van ‘In de Gulden Olyphant’, welke in 1977 werd herbouwd in het Zuiderpark. In dit statige herenhuis aan de Kromme Zandweg beleef je nu je trouwerij, reünie, jubileum, bedrijfsdiner, -brunch of beurs. Er zijn verschillende ruimtes af te huren, zoals de Cornelis van Coolwijkzaal, Maximiliaan van Cruiningenkamer, de Seigneur d’ Heenvlietzaal of de Trippenzolder. En dan die Franse tuin, die maakt van elke gelegenheid een feest!

Bron: website Koriander

Brasserie Koriander

Met allerlei broodjes, boterhammen, salades, soepen, tosti’s en meer is Brasserie Koriander de ideale uitvalsbasis als je in de buurt woont of op avontuur bent in het Zuiderpark. Daarnaast biedt het grote zonnige terras (in 2014 uitgeroepen tot mooiste terras) je genoeg reden om erheen te gaan. Voor een goede borrel en gezellige ongedwongen sfeer ben je hier aan het goede adres én slechts een wandeling verwijderd van al het leuks dat het Zuiderpark te bieden heeft.

Bron: website Samen Rotterdam

Avontureneiland Zuiderpark

Met glijbanen, klauterstenen en een piratennest liggen de avonturen voor het oprapen op het Avontureneiland in het Zuiderpark. Voor kinderen, maar ook voor hun ouders! Geniet van het strandje terwijl je kind zich vermaakt in het superschone water en van stapsteen naar stapsteen springt. Voor nóg meer avontuur huur je een kano en ontdek je de Oude Maas. Ver weg? Helemaal niet! Waar je ook woont in Rotterdam, het Zuiderpark is slechts een metrorit naar Zuidplein van je verwijderd.

Bron: website Sportplaza

Sportplaza Zuiderpark

Steeds vaker sporten mensen in de buitenlucht van hun eigen buurt. Vlakbij huis, in het park of plantsoen om de hoek, want ook daar zijn steeds meer faciliteiten beschikbaar. Het Sportplaza in het Zuiderpark spant de kroon! Op dit openbar sportterrein kan iedereen de hele dag gratis sporten. Er zijn kunstgrasvelden, een basketbal- en handbalveld, tennisbanen, skateheuvels, een fitnessparcours én freerunparcours dat uniek is in Nederland. Waar wacht je nog op? Hop hop, naar het Zuiderpark!

Bron: website VTV Zandweg

Volkstuinen

In Rotterdam heeft lang niet iedereen de luxe van een eigen tuin. Gelukkig biedt de volkstuin daar een oplossing voor! Ze ontstonden aan het begin van de vorige eeuw als noodzaak, voor de verbouwing van voedsel. In de jaren vijftig werd de nood een deugd. In eigen tuinhuisjes kon je er zelfs blijven slapen! Rond die tijd werden ook Volkstuinverenigingen De Zandweg en De Zuiderhof opgericht, aan de rand van het Zuiderpark. Je komt er om te tuinieren en om van jouw eigen groen te genieten.

Vorig artikel “Een goede buurt heeft een sterk sociaal hart”
Volgend artikel Nieuwe ervaringen en ontmoetingen op Pendrecht