Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Zevenkamp, voor gelukszoekers en groenzoekers

Van wandelen in je up tot tuinieren met een club

Ten eerste: in het Westen wordt de 7 als geluksgetal beschouwd. Ten tweede: wetenschappelijk is bewezen dat mensen alleen al bij het zien van natuurlijk groen gelukkiger worden. Tel die twee wetenswaardigheden bij elkaar op, en je kunt ervan uitgaan dat bewoners van Zevenkamp dolgelukkig zijn. Het aanbod van groen is er groot: van volkstuin tot bos en van park tot proeftuin. Actievelingen vinden er een geweldig fiets- of skateparcours, rustzoekers genieten er van stilte. Wat verkies jij?

Bron: website Zevenkamp Rotterdam

Vernieuwend volkstuinieren

Tuinenpark De Tochten is wat je noemt een volkstuinencomplex 2.0. Zelf noemen ze het een ‘tuinenpark’. En dat dekt de lading, want het park – tegen de grens van Nesselande – is niet afgesloten met hekken, maar openbaar toegankelijk. Vanuit de filosofie dat we de schaarse stukjes stadsnatuur samen moeten delen, wordt er zowel in tuinen als leden variëteit nagestreefd. Er zijn verhoogde tuinen voor mindervaliden, moestuinen, bloementuinen, vlindertuinen en ook de speeltuin ontbreekt niet.

Bron: Claire Droppert - Branding Toolkit Rotterdam

In je sas rond de Zevenhuizerplas

Aan de Zevenhuizerplas vind je het strand van Nesselande. Bewoners uit de buurt maken hier dankbaar gebruik van, en jij ook als je slim bent! Het is namelijk goed bereikbaar met openbaar vervoer en auto, dus een goede optie voor een stranddag in de stad. Maar je komt ook naar de plas om te wandelen, fietsen, skaten, suppen, surfen of zeilen. Of die andere sport: (water)vogels spotten, van ijsvogels tot aalscholvers. Tip: ga natuureilandjes hoppen aan de noordoever en bezoek het moerasbos.

Bron: website Heerlijk Buiten

Recreëren rond de Rottemeren

We prijzen vaak de skyline, maar Rotterdam heeft ook zoveel natuur om trots op te zijn. Neem het gebied rondom de Rottemeren: de uitzichten zijn er fantastisch en het gebied kent een grote biodiversiteit. Ook de recreatie-opties zijn divers: je kunt fietsen langs de Rotte, per veerpont oversteken naar Bleiswijk of wandelen door het plas dras- gebied over een vlonderpad en verdwalen in het Nessebos. Daar kom je de schaapskudde tegen die ervoor zorgt dat je door de bomen het bos blijft zien.

Bron: website Heerlijk Buiten

Hoog en laag in het Bergse Bos

In het Lage Bergse Bos wisselen bossen, land en water elkaar af. Hier waan je je ver buiten de stad, vooral als je de Schotse Hooglanders passeert. Het Hoge Bergse Bos is thuiskomen voor de actieveling. Je kunt er onder andere mountainbiken, klimmen, kanoën, skaten en golfen. Zowel het Hoge als Lage Bergse bos zijn onderdeel van natuurgebied de Rottemeren. Of je nu gaat wandelen in het Lage of hiken in het Hoge Bergse Bos, wat ons betreft bestaat het gebied alleen maar uit hoogtepunten.

Bron: website Wollefoppengroen

De proeftuin van Wollefoppengroen & co

Taka-TukaLand bestaat! Niet alleen in de verhalen van Pippi Langkous, maar in het Wollefoppenpark in Zevenkamp. Daar bestiert bewonersinitiatief Wollefoppengroen & co het park en de bijbehorende tuinen. De Taka-TukaTuin is een gemeenschappelijke tuin waar omwonenden samen planten en oogsten. Ook de proeftuin aan de Arthur van Schendeldreef kwam er op initiatief van de bewoners. Hier komen jonge Zevenkampers via de Taka-Tuka moestuinclub al vroeg in aanraking met tuinieren.

Vorig artikel Nesselande, paradijs voor buitensporters
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor 210.000 tot 355.000 euro?