Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Vreewijk: groen én veel te doen!

Ontdek wat voor leuks Vreewijk verbergt tussen al dat groen

Sinds jaar en dag is deze wijk – één van de eerste tuindorpen – populair vanwege het vele groen. Elk huis heeft een tuin en bekoorlijk begroeide singels en sloten meanderen door het hart van de wijk. Een groot aantal woningen in dit tuindorp kreeg de monumentenstatus. Maar het is niet alleen groen wat de klok slaat: zo tussen al dat groen is er ook genoeg te doen.

Bron: Hester Blankestijn

Roos Marijn in het Witte Paard

Het echtpaar dat de zaak bestiert, doet dat met veel liefde en eigenaresse Mirjam maakt met iedereen een praatje. In 2012 verhuisde de zaak naar monumentaal pand ‘Het Witte Paard’, ooit een prestigieus hotel-restaurant dat in de jaren zestig een Michelinster kreeg. Een brand in 1980 maakte daar een einde aan. Inmiddels heeft het pand weer een horecafunctie met fijne kaart, ongedwongen sfeer én groot terras.

Bron: Hester Blankestijn

Museumwoning Tuindorp Vreewijk

In de Museumwoning Tuindorp Vreewijk, aan de Lede 40, ga je terug in de tijd. Vrijwilligers vertellen het verhaal van Vreewijk en van de bijzondere woning waar alles zo origineel mogelijk is gehouden. De zeskamerwoning behoorde 100 jaar geleden tot een van de dure woningen van Tuindorp. Je kunt elke woensdag van 11.00 tot 16.00 uur en iedere eerste zaterdag van de maand de Museumwoning bezoeken.

Bron: Google Streetview

Park Valkeniersweide

Alsof alle achtertuintjes en singels niet genoeg zijn, heeft Vreewijk een eigen park. Park Valkeniersweide, tussen de Groene Hilledijk en Valkeniersweg, ligt middenin de wijk en is voor de hele buurt dus dicht bij huis. Kenmerkend zijn de slingerpaadjes, speeltoestellen en vele buitenkunst. Ideaal voor een avondwandeling, zonnebad of om de hond of je kinderen uit te laten. De Valkeniersweide staat in verbinding met Het Zuiderpark, met 215 hectare het grootste stadspark van Nederland.

Bron: Hester Blankestijn

Educatieve tuin De Enk

Educatieve tuin De Enk ligt midden in Vreewijk. De tuin is een combinatie van een klassieke schooltuin met groenten en sierbloemen en een natuurtuin met biotopen en uiterst creatieve, natuur- en milieuvriendelijke tuin- en speelelementen. Een seizoen lang kunnen kinderen aan de slag in de tuin waarbij beleven, ontdekken en leren centraal staan.

Hart van Zuid

Rotterdammers die rondom Zuidplein kijken nu tegen wat werkzaamheden aan, maar mogen in hun handjes knijpen. Het klopt steeds harder! Een metamorfose van dit gebied zal Zuid economisch, sociaal en cultureel versterken. Het ambitieuze plan beslaat de renovatie van het inmiddels geopende Zwembad, Rotterdam Ahoy en Winkelcentrum én Theater Zuidplein. Als klap op de vuurpijl komen er een hotel, bioscoop en nieuwbouwwoningen mét tuin bij in de buurt. Het wordt vechten om een plekje in het hart van Zuid!

 

Vorig artikel Vreewijk is een groene oase
Volgend artikel Vreewijk: goede koop met ruime gezinswoningen en veel groen
Wonen in Rotterdam maakt gebruik van cookies. Bij het bezoeken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.