Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Voor plezier ga je naar de Kop van Zuid

Een haven vol vermaak

De Kop van Zuid is uitgegroeid tot de haven op het gebied van entertainment in Rotterdam. De bewoners hier weten dat je de brug niet altijd over hoeft om het bruisende stadsleven te ervaren, want op de Kop van Zuid is veel leuks te beleven. Geniet met het hele gezin op cultureel en culinair gebied en dompel jezelf onder in het moois dat dit moderne stuk van Rotterdam te bieden heeft.

Entrepotgebouw

Avondje uit zonder of met kinderen? In het Entrepotgebouw aan de Vijf Werelddelen bevindt zich niet alleen een enorme supermarkt, maar ook overheerlijke restaurants. Dineren doe je bijvoorbeeld bij Proeflokaal Bregje of het tegenoverliggende Restaurant Allure en cocktails drinken bij Suitehotel Pincoffs. Het historische Entrepotgebouw uit 1897 herbergt luxe lofts voor wie graag middenin de actie woont. In de bijbehorende Entrepothaven meren mooie jachten aan en kijk je je ogen uit wanneer de terrassen vol zitten.

Nieuwe Luxor Theater

Een begrip in de theaterwereld is natuurlijk het Nieuwe Luxor Theater aan de Posthumalaan. Hier staan de grote namen uit de Nederlandse en internationale theater- en muziekwereld op het toneel. Voor cabaret, musical, toneel en muziek ben je hier aan het juiste adres. Ook zijn er regelmatig voorstellingen voor het hele gezin, zoals magische shows of theater voor alle leeftijden. Gezellig borrelen in de bar of foyer en napraten over de voorstelling hoort er uiteraard bij.

Hotel New York

Hotel New York, gevestigd in het prachtige pand aan het Koninginnehoofd was vroeger het hoofdkantoor van de Holland-Amerika lijn en is nu al jaren een beroemde horecagelegenheid in Rotterdam. ’s Zomers zit je er op het windstille terras en aanschouw je de voorbij gaande schepen op het water en ’s winters trek je je binnen terug aan de grote leestafel of schuif je met het hele gezin aan tafel. Luxe dineren in sferen uit vervlogen tijden kan ook in het eronder gelegen NY Basement, waar ze betoverende cocktails serveren.

Lantaren Venster

Niche entertainment is volop aanwezig in Lantaren Venster aan de Otto Reuchlinweg. Wie graag eens een andere film kijkt dan een commerciële kaskraker of nieuwsgierig is naar jazz en andere muziekgenres, checkt regelmatig de agenda van dit theater waar ook films getoond worden. Ook voor kinderen worden er, vooral tijdens de vakanties, leuke dingen georganiseerd zoals filmsterrenworkshops of een vertoning van de wat minder voor de hand liggende familiefilms.

De Watertaxi

Wie in Rotterdam woont, moet een keer met de Watertaxi geweest zijn. Deze taxi op het water is een uitje op zich en verbindt diverse waterrijke gebieden in Rotterdam met elkaar. Vaar vanuit de Veerhaven of Euromast naar Hotel New York en stap daar uit voor een relaxte middag Kop van Zuid. Wanneer je met het hele gezin gaat, is het vaak nog goedkoper dan wanneer je in het centrum parkeert en de kids vinden het geweldig.

Vorig artikel De stad als speelterrein op de Kop van Zuid
Volgend artikel De wereld op z’n Kop van Zuid