Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Voel je even een échte bewoner van Hillegersberg!

Op deze plekjes ontmoet je bewoners van Hillegersberg in hun natuurlijke habitat

Het goede leven van Hillegersberg wordt geleefd op en rond de Bergse Dorpsstraat. Bewoners doen er hun boodschappen op zaterdag in de supermarkt op de Argonautenweg, drinken in het weekend een biertje in één van de omringende cafés of halen er een ijsje. Dat ze eten met uitzicht op de plas, vanzelfsprekend. Je waant je hier een eind weg van de grote stad, waarvan het centrum slechts een paar tramhaltes verwijderd is.

Bron: website Plaswijckpark

Plaswijckpark

Het Plaswijckpark is ongetwijfeld één van de mooiste en grootste kinderattracties in de omgeving. Een jaarabonnement is aan te raden, want als je ergens je kinderen onbeperkt op avontuur kunt sturen, dan is het hier. Met mooi weer is de Havenspeeltuin populair, met een ondiep bad. In het Dierenrijck wonen uilen, apen en alpaca’s (daar kunnen andere kinderboerderijen een puntje aan zuigen!) Ben je uitgespeeld en -geknuffeld? Sluit af met een wandeling door de parken van Wandelwijck.

Bergse Voor- en Achterplas

Loop of fiets eens helemaal rond de Bergse Voor- en Achterplas. Dit rondje brengt je langs schilderachtige weggetjes, over ophaalbruggen en langs molens. Langs het water zijn verschillende fijne zitplekken, om even iets te eten en te genieten van het uitzicht over het water. Kan het mooier? Toch wel. Huur een bootje bij bijvoorbeeld ‘Geen Boot, Wel Varen’, ga het water op (al dan niet met picknickmand aan boord) en voel je even God in Frankrijk.

‘t Zwarte plasje

Als de mussen van het dak vallen en Rotterdammers hun toevlucht zoeken in de stadsparken, nemen bewoners van Hillegersberg een frisse duik in ‘t Zwarte Plasje. Dit natuurzwembad bestaat al 100 jaar en is een oase van rust met grote ligweide en veel bomen. Je kunt baantjes trekken, uitrusten op de eilanden in het water, er zijn glijbanen, speeltoestellen en voor de kleinsten een pierebadje. Alleen leden hebben toegang: met een gezinskaart van nog geen 50 euro zwem je er de hele zomer onbeperkt.

Dorpskern

De Bergse Dorpsstraat is het epicentrum van Hillegersberg. Je vindt hier een aaneenschakelijk van kleine boetieks, bruine kroegen en gezellige restaurants. Hillegersbergers genieten hier van alles wat hun wijk te bieden heeft. Italiaans restaurant La Salute is een begrip en een verzamelplaats voor voetballers en journalisten. De muren hangen vol met foto’s van vaste gasten uit de sportwereld. Aan de overkant heeft La Salute ook een delicatessenwinkel en lunchroom met (veel te) veel lekkers.

Hockey Club Rotterdam

Sportliefhebbers halen hun hart op in Sportpark Hazelaarweg, met diverse clubs waaronder Hockey Club Rotterdam (HCR). De vereniging zoekt altijd naar een balans tussen sportieve prestaties en een bloeiend verenigingsleven. Kortom: het is er nooit uitgestorven in het weekend. De club heeft zelfs een eigen sportkanaal op Matchday.tv! Het hoofdveld is uitgerust met high-tech camerasysteem en via een app delen leden hun wedstrijden met anderen. Daarin is het vooruitstrevende HCR één van de eersten.

Vorig artikel Het stiekeme genieten in Schiebroek
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor meer dan 435.000 euro?