Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Vijf heerlijke tussendoortjes tijdens je tour door Tussendijken

Het verrassingsmenu dat Tussendijken heet

Een bruisend deel van Delfshaven is Tussendijken, multiculturele buurt tussen de Spangensekade, de Mathenesserweg en de Schiedamseweg. In tegenstelling tot Middelland en het Oude en Nieuwe Westen vind je hier minder ‘gevestigde’ horeca, maar des te meer verrassende plekjes om te ontdekken! Tijdens je tour door Tussendijken mag je onderstaande ‘tussendoortjes’ niet missen. Van exotisch tot biologisch, van afhalen tot eten op het water: in Tussendijken val je qua eten nooit tussen wal en schip!

Bron: Hester Blankestijn

Visserijplein

Op het Visserijplein ontmoet Tussendijken elkaar. Op de Rotterdamse Versmarkt vind je allerlei exotische producten: naast een Hollands harinkje koop je er Turkse, Marokkaanse, Hindoestaanse en Chinese lekkernijen. Aan het plein zijn ook ‘Huis van de Wijk’ Pier 80 en de bibliotheek te vinden. Het naastgelegen Park 1943 herinnert aan het vergissingsbombardement en beschikt over een sportveld, podium en speeltuin BoTu. Je beeld van de wijk is niet compleet zonder een bezoek aan dit plein!

Bron: Hester Blankestijn

An-Dijvie

Biologisch eten is hot, maar An-Dijvie was die trend ver vooruit en voorziet Tussendijken al decennia lang van natuurvoeding. Als één van de eerste biologische supermarkten in Rotterdam opende de winkel in 1983. An-Dijvie heeft een groot assortiment dat zorgvuldig wordt samengesteld, óók voor huisdieren! Je haalt er je Landzicht Biologisch Groentenabonnement: lokale groenten, vers van de bioboerderij. Ga er eens kijken of beter nog: proeven! An-Dijvie houdt regelmatig proeverijen.

Bron: Hester Blankestijn

Ap Halen

Ap Halen aan de Mathenesserdijk is hét afhaaladres voor o zo lekkere Indische gerechten. Het is in deze toko enkel vers en zelfgemaakt wat de klok slaat. Elke dag bereidt Albert Kokosky Deforchaux (‘Ap’) een maaltijd met verschillende hoofd- en bijgerechten. Je kunt er ‘aphalen’ of daar een ‘apje eten’. Voor maximaal €10,50 neem je de grootste portie mee naar huis. Lekker tussendoortje: telorasin (gezouten eieren). In het boek ‘Mixtie’ deelt Ap zijn keukenverhalen.

Bron: Hester Blankestijn

Soif

Natuurlijk kom je er voor een lekkere hap en een goede borrel: niet voor niets draagt deze charmante zaak de naam ‘Soif’, Frans voor ‘dorst’. Maar op zonnige dagen kom je er het allerliefst voor dat prachtige terras op het water. Hier vind je Rotterdamse romantiek ten top! Je kunt er dineren op een ponton, een druivenrank overdekt het terras, je hebt er zicht op het water, de brug en de bootjes en, met wat geluk, de zon op je bol. Bij Soif ben je er even tussenuit, gewoon in Tussendijken!

Bron: website BeSouk

BeSouk

Jaarlijks wordt rond september de multiculturaliteit van Tussendijken gevierd met food festival BeSouk, een jaarlijks tussendoortje. Park 1943 transformeert tot festivalterrein met als belangrijkste line-up: heerlijk eten! Je maakt er zo kennis met de verschillende culturen die samen Tussendijken maken tot de bruisende buurt die het is. BeSouk viert de wijk, omarmt culturen en gebruikt gezamenlijk koken, eten en muziek maken als middelen voor een bijzondere dag in de wijk.

Vorig artikel Maak kennis met Feyenoord City 2.0: het Rotterdam van morgen
Volgend artikel Daniëlle, Khalil en hun kinderen blijven in Bospolder-Tussendijken!