Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Vijf gouwe ouwe stekkies in Oud-Crooswijk

Want oude liefde roest niet en wat in het vat zit, verzuurt niet

Bij volkswijk Crooswijk denken velen aan het ‘echte’ Rotterdam. Oud Crooswijk ligt pal tegen Kralingen en het centrum van de stad aan: een ideale ligging, dichtbij het groen van het Kralingse Bos en de reuring van de binnenstad. De vroegere bedrijvigheid – zoals van de Heineken brouwerij – is uit de wijk verdwenen. Steeds meer ontstaat er in Oud Crooswijk een mix van oude Rotterdammers, jonge stedelingen en studenten, en die diversiteit zie je terug in het aanbod van de wijk.

Bron: Nr. 13

Nr. 13 Design en Retro

Voor de beste ‘ouwe meuk’ ga je naar Nr. 13 Design aan de Linker Rottekade. Vooral voor vintage Dutch design: een buisframe stoel van Gispen vind je er gegarandeerd. Maar eigenaresse Sira biedt iets voor elke portemonnee. Van grote namen als Artifort en Pastoe tot kleine accessoires, vazen en serviesgoed. Het is bijna vervelend, want met lege handen naar huis gaan zit er niet in. De zaak heeft inmiddels naam en faam gemaakt en veel Rotterdammers komen hier voor die persoonlijke noot in huis.

Bron: Doppio

IJssalon Doppio

Aan de Crooswijkseweg is IJssalon Doppio gevestigd, al jaren dé plek in Oud Crooswijk om op zomeravonden een bakje ambachtelijk gemaakt schepijs te halen. Van yoghurt-granaatappel tot cappuccino en bastogne: alle ijssoorten zijn zelf bedacht en gedraaid. En dat is een succes. Niet voor niets opende Doppio een tweede zaak, op de Lusthofstraat in Kralingen. Loop een rondje door de wijk, richting de Kralingse Plas en terug, dan heb je dat ijsje niet alleen verdiend, maar ook verbrand!

Bron: Het Heinekengebouw Rotterdam

Oude Heineken Brouwerij

Wat een prachtig pand, dat van de oude Heineken Brouwerij. Dit is het vroegere kantoorgebouw van Heineken en het werk van architect Kromhout, gebouwd in 1932. Inmiddels is het een rijksmonument en in handen van Stadsherstel Historisch Rotterdam. Na renovatie opende het in 2001 opnieuw, dit keer als kantoorgebouw voor allerlei huurders. Het pand is niet vrij toegankelijk, maar wie weet lukt het je in ruil voor een biertje.

Bron: Rotterdamse Oogst

Noordplein

Het Noordplein ligt naast het bruisende Zwaanshals, met populaire zaken als Hopper, Lof der Zoetheid, Whiskeybase, het Kookpunt, restaurant Destino en wat vintage winkels. Het plein zelf leent zich goed voor evenementen, waarvan de meest populaire de Rotterdamse Oogstmarkt is. Elke 1e en 3e zaterdag van de maand koop je op deze boerenmarkt al het goede en groene uit de directe omgeving. Een sfeervol en smaakvol uitje waar je bovendien een goed gevoel en gezonde voorraadkast aan overhoudt.

Bron: De Buik Van

Restaurant Brazzo

In een prachtig oud poortgebouw aan de Boezemstraat in hartje Crooswijk huist restaurant Brazzo. Op het menu: Frans- mediterrane gerechten van lokale producten. Naast lekker eten is er bij Brazzo vaak van alles te doen, want de eigenaren zijn liefhebbers van kunst en muziek. Naast exposities geniet je er van een kunstmenu: vier gangen met een exclusief kunstig espressokopje cadeau. Ook leuk: jaarlijks beleef je hier het Songfestival uitbundig, met gala, diner en de uitzending op groot scherm.

Vorig artikel Lekker bezig zijn in Nieuw-Crooswijk
Volgend artikel De beste hotspots om (met of zonder je kids) te bezoeken in Het Oude Noorden