Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Vertrouwde én vernieuwende adressen in rauw Rubroek

De wederopbouwbuurt bruist weer!

Er is steeds meer reuring in Rubroek! Deze buurt grenst aan het stadscentrum, maar lang was er voor ‘dagjesmensen’ relatief weinig te doen. De buurt doet wat rauw aan, misschien door stevige wederopbouwarchitectuur. Het Industriegebouw is daar een goed voorbeeld van en onder andere de programmering van dát gebouw gaf de buurt een boost. Steeds meer ondernemers, bewoners en bezoekers ontdekken de nieuwe aantrekkingskracht van dit gebied, met vertrouwde adressen én vernieuwend aanbod.

Bron: website Due Tonino

Due Tonino

Zeker geen nieuwkomer is Due Tonino, het Italiaanse restaurant aan de Goudsesingel dat er al sinds 1991 gevestigd is. Een vertrouwd adres voor velen. De verse pasta’s en pizza’s vinden er gretig aftrek, maar uitgebreid ‘op z’n Italiaans’ tafelen kan ook, met een veelheid aan Aangezien het menu om de drie weken verandert en een driegangenmenu maar 30,- euro kost, komen veel bezoekers er terug. Bovenal is het een warm familierestaurant dat vol liefde wordt bestierd.

Bron: Ossip Architectuurfotografie

Het Industriegebouw (HIG)

Na WOII was er grote behoefte aan werkruimte in Rotterdam. Het concept ‘industriegebouw’ werd in het leven geroepen: collectieve bedrijfshuisvesting met gemeenschappelijke ruimtes. Het Groothandelsgebouw  is de bekendste in Rotterdam, maar Het Industriegebouw door Maaskant en Van Tijen is hieraan sterk verwant. Sinds 1991 een rijksmonument en inmiddels weer wakker geschud en bruisend als nooit tevoren: (creatief) ondernemers waaronder MVRDV maken weer dankbaar gebruik van de 20.000 m2 ruimte.

Bron: Brood Rotterdam

Brood Rotterdam

Loop de drukbezochte Meent af en de Admiraal de Ruyterweg op, dan kom je op een hoek rechts Brood Rotterdam tegen. Ze verkopen allerlei desembroden en belegde broodjes. Ook lekkere taartjes trouwens. En smoothies. En scones. Genoeg gezonds, genoeg calorierijks én bovendien uitstekende service. De twee eigenaren zetten zich met ziel en zaligheid in voor de hongerige buikjes van hun gasten. En voor die Devils Chocolate komen we graag terug!

Bron: Kunstuitleen

Kunstuitleen

Kan jouw muur wel wat leuks gebruiken, maar pas je voor die dertien-in-een-dozijn-posters? Staat je beurs een kunstaankoop nog niet toe? Kijk eens bij de Kunstuitleen Rotterdam. Deze nieuwkomer in Rubroek – in 2016 verhuisden ze van de Binnenweg naar de Goudsesingel – beschikt over één van de meest uitgebreide uitleencollecties van het land. Van olieverfschilderijen tot aquarellen en van sculpturen tot fotografie, er is voor ieder wat. Gehecht geraakt aan een gehuurd kunstwerk? Kopen kan ook!

Bron: Jan Bijl

De Groene Passage

Voor velen is fairtrade winkelcentrum de Groene Passage aan de Mariniersweg al sinds 1997 dé reden voor een stop in Rubroek. Naast supermarkt Gimsel vind je er De Groene weg slagerij, schoonheidssalon Aditi, de Wereldwinkel, interieurwinkel VanBinnen en restaurant Spirit. Bij Spirit eet je dagelijks vers, 100% biologisch, 100% vegetarisch en bovendien erg lekker! Bij VanBinnen koop je plantaardige verf en meubels van ‘goed’ hout. En ja: dat is óók nog eens mooi!

Vorig artikel Bright City Living: duurzaam en betaalbare woningen nabij het Kralingse Bos en het centrum
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor 195.000 tot 250.000 euro?