Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Vertier langs de Maas: waterwijk De Esch

Op zoek naar een dagje vertier langs de Maas? Dan ben je hier aan het juiste adres.

De Esch staat bekend om zijn waterrijke historie. Niet verrassend dus dat je ook vandaag de dag nog genoeg op en om het water kunt beleven. Op zoek naar een dagje vertier langs de Maas? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Bron: Hester Blankestijn

Roeivereniging Nautilus

Als lid van Roeivereniging Nautilus ga je in boten de Rotte of Nieuwe Maas op. Train voor wedstrijden, marathontochten of blijf op een speelse manier fit. De actieve leden zorgen op vrijwillige basis voor de instructies, bardiensten, het onderhoud van boten en de organisatie van wedstrijden en toertochten. ‘Lid zijn van Nautilus is meer dan roeien alleen’, zo luidt het adagium.

Bron: Hester Blankestijn

Restaurant De Watertoren

De watertoren in De Esch is de oudste nog bestaande watertoren van Nederland. De in 1871 gebouwde toren werd in 1986 gerenoveerd en doet sindsdien dienst als werkruimte. Met een hoogte van 48 meter en 7 waterreservoirs is dit een waar kunstwerk. Ook kun je hier eten bij restaurant De Watertoren. Deze parel staat te boek als rijksmonument.

Bron: Hester Blankestijn

Strandje De Esch

Neem je picknickmand mee en geniet van de Maas op het strandje aan de Nesserdijk. ’s Zomers vind je hier jong en oud door elkaar en ook is deze plek populair onder gezinnen. Genieten doe je op een stoeltje met de voetjes in het zand. Tijdens andere seizoenen kun je hier prima terecht voor een wandeling.

Schaatsen!

De schaatsbaan op hockeyterrein Leonidas is in de winter een walhalla voor de schaatsliefhebber. Niet alleen kun je hier naar hartenlust roetsjen over het ijs, dans ook eens mee tijdens de (silent) disco of ga met je vrienden een potje curlen (die ‘sport met die bezem’). Je leest het, genoeg te doen!

Bron: Hester Blankestijn

Natuurpark De Esch

Natuurpark De Esch: een leuke, welkome afwisseling van stedelijk gebied aan de rand van de stad. Hier heeft de natuur ongestoord zijn gang kunnen gaan. Op het gestorte havenslib groeien nu al meer dan 200 soorten planten en ook is deze plek favoriet bij tientallen verschillende soorten vogels. Maak hier eens een 3 kilometer lange wandeling door drassig gebied.

Vorig artikel Ecowijk Leonidas: duurzaam, van bouw tot binding met de buurt
Volgend artikel De 10 meestgestelde vragen over een hypotheek