Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Vandaag bepaal ik!

De leukste activiteiten voor kinderen in het Liskwartier

Het Liskwartier is een wijk zoals je die van vroeger kent: prachtige panden, gezellige pleintjes, veel groen en op veel plekken heerlijk rustig. Je zou haast vergeten dat je midden in de stad woont. Een fijne buurt om je kinderen in op te laten groeien. Wanneer zij het een dagje voor het zeggen hebben, ontkom je niet aan één van deze vijf activiteiten.

Speeltuin Het Noorden

Een grote buitenspeeltuin waar je stadskids zich uit kunnen leven vind je op de Noorderkanaalweg. Er zijn toestellen die lekker hard gaan voor de grote kinderen en de kleintjes vermaken zich in de zandbak of op de schommels. Pak er een krant of stoel bij en geniet van het zonnetje terwijl de kinderen zich vermaken. Er wordt regelmatig iets leuks georganiseerd en de speeltuin is ook af te huren voor kinderverjaardagen.

Liskids

De organisatie Liskids laat zien dat er een gezellige saamhorigheid heerst in het Liskwartier. Deze bewonersorganisatie organiseert uiteenlopende evenementen voor kinderen van alle leeftijden uit de buurt. Zo vindt er elk jaar een spetterend feest plaats op Koningsdag en worden er knutselworkshops of toneelvoorstellingen georganiseerd. Naast Liskids, regelt ook de organisatie Aagje leuke evenementen in de buurt waarbij jong en oud welkom zijn.

Het Danskantoor

Wie van dansen houdt, moet een kijkje nemen bij Het Danskantoor aan de Vijverhofstraat. Deze hippe dansschool biedt onder andere moderne danslessen voor stoere jongens en meiden, peuterdans, klassiek ballet en lessen voor volwassenen. De lessen worden gegeven door echte profs uit de danswereld die elke pas tot in de puntjes perfectioneren. Het is ook mogelijk om kinderfeestjes te organiseren bij Het Danskantoor.

Westerkaatje Noord

Een vaste stek voor fijnproevers. Bij Westerkaatje Noord op de Benthuizerstraat haal je de lekkerste delicatessen en kan je ook uitstekend ontbijten of lunchen met de hele familie. Gevaarlijk om met een lege maag naar binnen te gaan, want alles is hier verleidelijk. Doe je standaard boodschapjes op zaterdag bij de bekende supermarkt ernaast en laat elk gezinslid wat lekkers uitkiezen bij Westerkaatje Noord, zodat het weekend meteen goed begint.

Studio De Bakkerij

In een klein theater op de Bergweg, genaamd Studio de Bakkerij, staat taal centraal en draait de volledige programmering op een speelse manier om taalontwikkeling. Vermakelijk en leerzaam tegelijk, daar kan je als ouder geen nee tegen zeggen. Het theater heeft een intieme sfeer en naast leuke kindervoorstellingen kan je hier ook terecht voor kinderfeestjes, familiedisco, toneelworkshops en meer.

Vorig artikel Het stadse gezinsleven is niet saai in het Liskwartier
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor 290.000 tot 435.000 euro?