Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Surfen, struinen en staren op het strand van Hoek van Holland

Ontspanning en actie gaan hand in hand bij Hoek van Holland Strand en Duin

In nog geen half uur rij je van Rotterdam naar het strand van Hoek van Holland, dat is op te delen in drie gebieden. Je hebt er het ‘grote’ strand, het ‘Hoekse’ strand en het noordelijke strand. Welke je ook kiest: de mooie wandelpaden garanderen ontspanning, het zicht vanaf de boulevard of de Noordpier verrassing. Hier komen natuur en avontuur samen en gaan actie en ontspanning hand in hand.

Bootjes kijken op de Koningin Emmaboulevard

Turen naar bootjes op de Nieuwe Waterweg doe je op de Koningin Emmaboulevard of de Noorderpier. Vanaf de boulevard is een dynamisch zicht gegarandeerd. Hier varen jaarlijks zo’n 80.000 schepen voorbij, van zeil- tot cruise- en vrachtschepen tot booreilanden. Je bekijkt er bovendien kunstwerken in de buitenlucht en bezoekt er het Kustverlichtingsmuseum, gevestigd in vuurtoren ‘Het Hoge Licht’. Uitwaaien doe je op de 4,5 km lange Noorderpier, hotspot voor wandelaars en vissers.

Atlantikwall museum

Het Atlantikwall museum aan de Noordpier is gevestigd in een grote Duitse geschutsbunker die stamt uit 1943. Deze bunker maakte tijdens de Tweede Wereldoorlog deel uit van de beruchte ‘Atlantikwall’, wat de naam verklaart. Het museum – gerund door vrijwilligers – vertelt het verhaal van Hoek van Holland in de Tweede Wereldoorlog, aan de hand van diorama’s, voorwerpen en beeld- en geluidsmateriaal. Een bezoek of rondleiding is even interessant als indrukwekkend.

De Zeetoren

Omgeven door groen en met zicht op het water ligt De Zeetoren: dé evenementenlocatie van Hoek van Holland in de Hoekse duinen. Hier ga je heen om te abseilen, boogschieten of voor een ontsnappingspoging uit de escaperoom met collega’s, vrienden of familie. Plezier in het heden op een plek met een verleden: de achthoekige toren werd in 1941 gebouwd door de Duitsers en gebruikt om de Noordzee af te speuren. Doe een drankje bij Café PLSTK, gevestigd in de toren en het eerste plasticvrije eetcafe.

Van Dixhoorndriehoek

Dit mooie natuurgebied in Nationaal Park Hollandse Duinen ontstond eind vorige eeuw bij Hoek van Holland – gemaakt van zand dat overbleef bij de aanleg van de Europoort – en ligt tussen de oude boulevard en het strand, pal achter de Noordpier. De Van Dixhoorndriehoek dankt zijn naam aan de driehoekige vorm ervan. Dit open duinlandschap nodigt uit tot een wandeling, fietstocht of tot paardrijden door het mulle zand. De hond is er welkom en flora en fauna zijn er in overvloed.

Surf’s up!

Voor iedereen die kan of wil leren surfen is er De Surfschool aan de Rechtestraat 31 (vlakbij De Zeetoren) of Surfschool Hoek van Holland aan de Rechtestraat 40. Voor privéles tot materiaalhuur en kinderfeestjes en van golfsurfen tot suppen: hier gaat het om sporten en plezier op het strand, van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Het zand tussen je tenen, de zon in je gezicht en de wind in je haren op slechts een half uurtje van de stad!

Vorig artikel Hoek van Holland-Dorp: altijd een plek voor gezelligheid
Volgend artikel Natuurlijk recreëren én leren in Hoek van Holland-Rijnpoort