Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Struinen langs de mooiste spots van sfeervol Struisenburg

Voor levensgenieters, studenten en sfeermakers

Struisenburg in Kralingen is zeker niet alleen voor studenten! Natuurlijk, je zit er vlakbij de universiteit dus je ziet ze er wat vaker ‘in het wild’. Het geeft de buurt iets jongs en bruisends. Toch is het niet slechts studentenspots wat de klok slaat in sfeervol Struisenburg. Meer dan dat is het een plek voor levensgenieters. Voor mensen die houden van goed eten, mooie wijnen, weelderige bomentuinen en een boottocht op het water: alle goede dingen des levens.

Bron: website Wijn aan de Kade

Wijn aan de Kade

Niet alleen vanwege de wijn kreeg deze zaak veel aandacht. Het interieur van Wijn aan de Kade is ook voor de fijnproever! Het exterieur doet niet vermoeden dat er een ultrastrak interieur achter de gevel schuilgaat, waarin hypermoderne technieken zijn gebruikt. De wanden zijn bekleed met 2100 gelaserde houten panelen die doen denken aan wijnkisten. De kelder is een walhalla voor wijnliefhebbers, met de beste flessen uit de Bourgogne en Bordeaux. Klap op de vuurpijl: een keuken, voor wijn en spijs proeverijen.

Bron: website The Student Hotel

The Kitchen

The Student Hotel aan de Willem Ruyslaan is een hit. In dit ‘hotel meets studentenhuis’ zijn het designinterieur en de dynamiek een bezoek waard. En daarvoor hoef je geen kamer te boeken: je kunt er ook een hapje eten in restaurant The Kitchen. Want zoals het hotel zelf zegt: ‘What self respecting hotel doesn’t have an inspiring place to dine?’ En zo is het! Ze serveren op elk moment van de dag en de gerechten zijn vriendelijk geprijsd, want het blijft natuurlijk wel een Student Hotel.

Bron: Hester Blankestijn

Trompenburg

Trompenburg is een planten- en bomentuin aan de Honingerdijk. Hier groeit niet zomaar wat groen: we spreken over heuse collecties aan bomen, truiken, planten, knollen en een woestijnkas. Alles voor de plantenliefhebber dus, en voor mensen die genieten van rust en groen middenin de stad. Naast wandelingen als de ‘Rodondendronwandeling’ worden er lezingen, exposities en workshops georganiseerd, inspelend op de seizoenen. Na de zondagmiddagwandeling is dat taartje in het Theehuis welverdiend!

Bron: Hester Blankestijn

Oostzeedijk

Ga je spontaan borrelen of dineren? Op naar de Oostzeedijk! Een bierproeverij bij bruin biercafé Locus Publicus – met grote bar en warme haard – is altijd een succes, met 200+ speciaalbieren en 15 wisseltapjes. Voor tapas ga je naar het gezellige De Hemel op Aarde, voor goede Italiaanse specialiteiten naar La Vita è Bella. In Thais restaurant De Kleine Ondeugd laat je je verrassen door een wisselend driegangenmenu. Kom je voor lunch? Bezoek de Bakkerswinkel, om de hoek op Oostplein.

Bron: website Kaat Mossel

Kaat Mossel

Voor mosselen, oesters, kreeft en al het zaligs uit de zee ga je naar Kaat Mossel aan de Admiraliteitskade. De zaak is vernoemd naar Catharina Mulder, Rotterdamse visvrouw die rond 1785 bekend stond om haar grote mond (en mede daardoor werd opgepakt). Het historische karakter zie je overal in de zaak terug. Tip: bij mooi weer boek je de sloep van de zaak, waarmee je op het water van de Maas en oude havens geniet van Kaat Mossels hapjes en drankjes.

Vorig artikel Vertier langs de Maas: waterwijk De Esch
Volgend artikel Kralingen-West: goed wonen van studententijd tot gezinsleven!