Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Spelen, shoppen en borrelen in Hillegersberg-Zuid!

Deze kinderrijke stadswijk voelt meteen als thuiskomen

Hillegersberg-Zuid is een warm bad voor jong en oud: geen wonder dat mensen hier graag wonen! De straten en lanen zijn sereen en boomrijk. Her en der zitten heerlijke speelplekken verstopt, zoals natuurspeeltuin Koeienplein. Deze kindvriendelijke wijk biedt volop mogelijkheden voor de jeugd om zich te vermaken, maar ook volwassenen kunnen hier prima uit de voeten bij fijne bars, restaurants en sjieke boetieks.

Bron: facebook pagina Ver van Hier

Uit op de Kleiweg

Een dagje in Hillegersberg-Zuid begint (en eindigt) op de Kleiweg. Hier shop je voor klein en groot. Bij De Blauwe Ballon hangen de rekken tjokvol tweedehands kinderkleding. Grote mensen slaan hun slag bij Merkwaardig en Kimm Boetiek. Ben je op pad met je kroost? Las dan een koffie- en speelstop in bij Ver Van Hier. Deze zaak is een tweede huiskamer voor iedereen uit de buurt.

Kinderboerderij De Wilgenhof

Kinderboerderij De Wilgenhof ligt op een mooie locatie naast het Berg- en Broekpark. Al veertig jaar kunnen kinderen (en volwassenen) hier kennis maken met boerderijdieren. Er is een kleine speeltuin met grote aantrekkingskracht, waar je bovendien ook je verjaardag kunt vieren. Activiteitenruimte ‘t Feestvarken is dan mooi versierd en als traktatie zijn er pannenkoeken en limonade. Het feest wordt spetterend afgesloten met een ritje met paard en wagen.

Speeltuin De Torteltuin

In De Torteltuin wil je wonen, want iedereen kan hier op avontuur! Voor de kleintjes is er een grote zandbak, voor grote kinderen staan er skelters en zijn er gevaarlijk spannende klimrekken. Papa’s en mama’s ploffen neer op het terras voor een kop koffie. De Torteltuin organiseert ook activiteiten voor jong en oud. Volwassenen leren er bloemschikken of volgen er darten op zondag. Op woensdagmiddag is er voor de kinderen altijd iets te speciaals te doen. Kortom: een echte plek voor de buurt.

Bron: website De Avonden

Borrelen en eten

Tegenwoordig kun je in dit deel van Hillegersberg ook een goede wijnbar en bistro vinden. Petra Verheij en Seb van Deursen begonnen in 2017 Wijnbar De Avonden. Het is een stukje 18e arrondissement midden in het Kleiwegkwartier. Het is een sfeervolle en laagdremplige bar om even lekker bij te kletsen met vrienden, familie of je geliefde. Romantiek kun je trouwens ook vinden bij Restaurant Rijntje. Want aan de Prinses Margrietlaan worden maandelijks wisselende Franse klassiekers gepresenteerd in dit kleine restaurant.

Bron: facebook pagina Rebelz aan de Rotte

Rebelz aan de Rotte

Rebelz aan de Rotte toont dat je als succesvol restaurant ook een maatschappelijk doel kunt nastreven. Ex-gedetineerde vrouwen lopen stage en werken zo aan een nieuw toekomstperspectief. Het interieur sluit aan bij de missie en werd ontworpen door Iris Roskam en Arno Coenen. Zij staan bekend om hun uitgesproken ontwerpen, zoals het kunstwerk op het plafond van de Markthal. De roots en inspiratie van Syrische chef Maher Sabbagh proef je in bijvoorbeeld de huisgemaakte Kibbeh.

Vorig artikel Bezichtig zaterdag 29 juni Bay House op Katendrecht: genieten van een prachtig uitzicht én ongekende luxe.
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor meer dan 435.000 euro?