Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Spelen in de stad, welkom in Blijdorp

Volop speelplekken, midden in de stad.

Volop speelplekken, midden in de stad; zo valt Blijdorp wel samen te vatten. Wij hebben vijf tips voor je op een rij gezet.

Bron: Peter Schmidt

Roel Langerakpark

Naast Neptunus, een van de bekendste honkbalclubs van Nederland, ligt enigszins verborgen het Roel Langerakpark. Bijzonder aan dit kleine park is dat het een vrij toegankelijke atletiekbaan heeft. Een prima locatie dus om op eigen houtje aan je sprinttechniek te werken of je 400 meter tijd aan te scherpen. En houd je van frisbeeën? Dan vind je hier een prachtig uitgezet discparcours

Bron: De Speeldernis

De Speeldernis

Lekker ravotten in de natuur, waar vind je dat in de grote stad? Daarvoor kun je terecht in natuurspeeltuin De Speeldernis in het Roel Langerakpark. Kinderen krijgen hier alle ruimte. Er zijn bomen, bosjes, takken, riet, water en zand om zelf van alles mee te doen. Er is een kampvuurplaats en een tipi om samen iets lekkers te maken. Waarschuwing voor wasmanden: op De Speeldernis mogen kinderen vies worden!

Gezellig samenzijn op het terras van het Vroesenpaviljoen.

Vroesenpark

Het Vroesenpark heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot de gemeenschappelijke tuin van Blijdorp. Elke zomerse dag stroomt het park vol met stadsgenoten die hier met elkaar tot diep in de avond picknicken en barbecueën. Voor de kleintjes is er een leuke speeltuin en wie geen zin heeft om met flessen rosé te zeulen kan terecht in het Vroesenpaviljoen voor een drankje op het grote terras. Het grote veld is ook in trek bij sporters en in de vijver kan worden gevist

Bron: Tenniscentrum Blijdorp

Tenniscentrum Blijdorp

Houd je van tennis? Tennispark Blijdorp biedt negentien buitenbanen, waarvan vijf gravelbanen en veertien smashcourtbanen. Ook in de winter kan er gespeeld worden want er zijn nog eens zes binnenbanen. Je kunt hier een losse baan huren, meedoen aan de vele activiteiten of lid worden van de club. Les nemen kan natuurlijk ook.

Kinderen kijken naar olifant in verblijf bij diergaarde Blijdorp.

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp staat met 1,5 miljoen bezoekers per jaar in de top 5 van best bezochte attracties van Nederland. Veel Rotterdamse gezinnen hebben een jaarkaart voor de diergaarde en komen er graag voor de fantastische wandelroutes, de speeltuinen, de gezellige terrassen, het Oceanium en natuurlijk de vele dierenverblijven. Blijdorp is ook bekend vanwege het bijzondere ontwerp van architect Sybold van Ravesteyn dat de diergaarde de status van rijksmonument heeft opgeleverd.

Vorig artikel Wonen in West: prachtige panden én bijzonder betaalbaar
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor meer dan 435.000 euro?