Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Rust en ontspanning in het Stadscentrum

Rust en ontspanning in het Stadscentrum

Rotterdam is de groenste stad van Nederland. Meer dan 20% van het gehele stadsoppervlakte is groengebied. Je kunt er wandelen, fietsen, sporten, spelen, relaxen of genieten van een Indian Summer. Lees verder om deze groene oases in het Stadscentrum te ontdekken!

Mensen zittend op het grasveld voor de Laurenskerk op een zomerdag

Stadspark op het Grotekerkplein

Na een recente renovatie is het Grotekerkplein omgetoverd tot een groene oase in het hart van de stad. Je vindt dit nieuwe Stadspark bij de Sint-Laurenskerk. Voor deze middeleeuwse kerk tref je ook het bekende standbeeld van Erasmus. Op het Stadspodium in het park worden regelmatig concerten georganiseerd. Tot en met 15 februari 2019 wordt de kade langs het Grotekerkplein opnieuw ingericht. Er komt een trap met (zit)treden aan een brede lage vlonder. Zo kunnen meer bezoekers van het stadspark straks ook aan de waterkant zitten.

Grasveld met beelden in de tuin van Museum Boijmans van Beuningen

Museumpark

Zoals de naam al doet vermoeden vind je in dit door Rem Koolhaas ontworpen park meerdere musea: Museum Boijmans van Beuningen, Kunsthal Rotterdam, Natuurhistorisch Museum, Chabot Museum en Het Nieuwe Instituut. Het Museumpark ligt op het voormalige landgoed van de familie van Hoboken, die woonden in de villa die tegenwoordig het Natuurhistorisch Museum Rotterdam huisvest. Het park is vanaf 1927 ingericht naar het ontwerp van stadsarchitect Witteveen. Museum Boijmans Van Beuningen bouwt in het Museumpark momenteel aan het Depot Boijmans Van Beuningen. Het wordt het eerste depot ter wereld dat toegang biedt tot een complete collectie, zónder tussenkomst van een conservator.

Mensen zitten aan tafeltjes op het Dakpark in Rotterddam

DakAkker en Op Het Dak

Boven op het Schieblock is het eerste grote oogstbare dak in de Nederland gerealiseerd: de Dakakker. Hier worden groenten, fruit en kruiden verbouwd en er worden honingbijen gehouden. De Dakakker is de grootste dakboerderij van Europa waarbij direct met grond op dak wordt gewerkt. Je vindt er ook Op Het Dak, een uniek dak restaurant met een terras waarbij je kijkt over de DakAkker.

Een joggende vrouw en een wandelend persoon in een park met bomen in herfstkleuren

Park bij de Euromast

Eén van de meest lieflijke plekken van Rotterdam is Het Park bij de Euromast, dat in 1852 ontworpen is door architect Zocher en zijn zoon, geïnspireerd op de Engelse landschapsstijl. Er wordt gewandeld, gevoetbald en in de zomer gepicknickt en gedanst op de festivals. Vergeet ook niet de naastgelegen tuin Schoonoord te bezoeken.

Mensen lopen langs kunstwerken van de zogeheten Beeldenroute

Beeldenroute Westersingel

Op de Westersingel ligt de Beeldenroute Westersingel. Een wandeling over de statige singel voert je langs 17 kunstwerken van grote beeldhouwers zoals Rodin, Carel Visser, Joel Shapiro en Umberto Mastroianni. De beeldenroute maakt deel uit van de Internationale Beelden Collectie van Rotterdam. Geniet ondertussen ook van de Westersingel; een groen lint wat je door de stad voert.

Vorig artikel Maritiem District is het Manhattan aan de Maas
Volgend artikel Bright City Living: duurzaam en betaalbare woningen nabij het Kralingse Bos en het centrum