Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Prinsheerlijk spelen en sporten in Prinsenland

Weids, groen en vriendelijk! Ga je mee?

De wijk Prinsenland is weids, groen en vriendelijk. Middenin ligt de Ringvaartplas. Er zijn diverse buurten met elk hun eigen karakter: de een met veel laagbouw en eengezinswoningen, de ander met wat meer hoogbouw en appartementen. Er is een groot aantal verenigingen dat zich bezighoudt met sporten en spelen. Vijf tips op een rij.

Avonturenspeeltuin Pietje Bell

Je krijgt je kind bijna niet meer mee naar huis. Deze speeltuin aan de Hattasingel is een feest voor kinderen. Van een waterpartij tot een heleboel speeltoestellen, gemaakt van natuurlijke materialen. Peutertjes kunnen heerlijk rustig spelen in een speciaal afgeschermd deel. Ook worden er gezellige activiteiten georganiseerd zoals knutselmiddagen, vissen, broodjes bakken of hutten bouwen. En als de kinderen druk bezig zijn, hebben de ouders tijd voor een praatje.

twee mannen in rolstoelen spelen basketbal op een buitenbaan. Sporters met een beperking genieten van de sport.

RIS – sporten met een beperking

Sporten is voor iedereen. Ook als je een beperking hebt kun je lekker sportief bezig zijn. Dat kan via RIS, de Rotterdamse vereniging voor aangepast sporten. Aangepast sporten gaat met de tijd mee. Er komen steeds meer mogelijkheden waardoor er voor vrijwel iedereen iets te doen valt. Op dit moment bestaat het aanbod uit yoga, zwemmen, fitness, harttrimmen en  heelchairrugby. Veiligheid staat hoog in het vaandel, maar zeker zo belangrijk is het plezier.

Een groep mensen speelt in een grote betonnen kom op de skatebaan.

Skatepark Prinsenpark

Wat is er mooier voor jongeren dan je kunsten te vertonen in een skatepark? Precies! In dit skatepark kun je heerlijk je gang gaan. De huizen liggen op afstand, dus voor geluidsoverlast hoef je niet bang te zijn. En alle richels en obstakels bieden genoeg uitdagingen. Jumpen, skaten en chillen, het kan allemaal in skatepark Prinsenpark.

Brug in het groengebied de Natuurtuin Prinsenland

Natuurtuin Prinsenland

In het zuidoostelijk gedeelte van het Prinsenpark ligt de natuurtuin. Deze tuin heeft elementen van het vroegere veenlandschap, zoals een rietmoeras, zeggemoeras, allerlei wilgensoorten en een bloemrijk hooiland. Er komen veel bijzondere planten en dieren voor, die karakteristiek zijn voor moerassen, dijken en veengraslanden.  De natuurtuin wordt mede beheerd door wijknatuurteam Alexander, een actieve milieugroep die streeft naar meer natuur in de deelgemeente.

De ingang van een café-restaurant met een bord waarop 'Jofel!' staat.

Café Jofel!

Bij eetcafé Jofel! aan het Mia van Yperenplein gaan kwaliteit en gezelligheid hand in hand. Rustig even genieten van een heerlijk kopje koffie in de ochtend. Daarna misschien wel een lekkere lunch. Of gezellig borrelen ’s middags en uitgebreid dineren ’s avonds. Er is een ruim terras zodat je lekker buiten kunt zitten. En in het weekend gaan tot in de vroege uurtjes de voetjes van de vloer.

Vorig artikel Actie in het Kralingse Bos
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor meer dan 435.000 euro?