Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Plan je playdate in speels Hillesluis!

Verken de verschillende sporten, spellen en smaken van deze buurt

Hoewel veel gezinnen op zondag naar één van de parken in of rondom het centrum of vlakbij huis tijgen, schuilt in Hillesluis een stiekem speelparadijs. Volop vertier bij de speeltuinen en kinderboerderijen, veel sportgelegenheid én een winkelboulevard om de hoek, voor een snelle boodschap. Plan eens een playdate in Hillesluis!

Facebook Odilia

Odilia Speel- en kinderboerderij

Bij de (gratis toegankelijke) Kinderboerderij Odilia aan de Breeweg in Hillesluis komen kinderen en hun ouders uiteraard voor de pony’s, geiten, schapen, kippen, ganzen en hamsters. Maar óók om te spelen. Dat kan namelijk dagelijks in de speeltuin van de boerderij, maar ook tijdens allerlei terugkerende evenementen. Beroemd en berucht is het jaarlijkse Huttendorp. Hier maken kinderen van 4 tot 11 jaar hun eigen droomhuis in Hillesluis, terwijl ouders er ondertussen een kop koffie drinken

Bron: Facebook @Komshoppen

Beijerlandselaan

Winkelen in Hillesluis doe je aan de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk. Samen vormen ze dé Rotterdamse Winkelboulevard van Zuid, met ruim 200 winkels en horeca. Van grote winkelketens tot speciaalzaken en boutiques, van fastfood en toko’s tot exotische eethuizen: je vindt het allemaal in een straal van één kilometer. De boulevard is goed bereikbaar vanuit elke buurt: met tram 25 én je kunt hier overal prima je auto kwijt.

Bron: Website Sportspeeltuin Hillesluis

Sportspeeltuin Hillesluis

Bij het Varkenoordse Park in Hillesluis is vlak naast Speelboerderij Odilia ook Speeltuinvereniging Hillesluis gevestigd. Al sinds 1938 is dit een epicentrum van plezier voor menig kleuter die op Zuid woont. Speeltuinvereniging Hillesluis is, veel meer dan zijn buurman, gefocust op sporten. Met sportieve speeltoestellen zoals een pannakooi, basketbalveld en een ‘Cruyff-Court’ komen jong en oud hier voor een middagje sport en spel.

Bron: Google Streetview

Bibliotheek Feijenoord

In een modern pand aan het Sandelingplein komt Hillesluis om te lezen, te leren en elkaar te ontmoeten. Naast kasten vol boeken vind je hier volop vermaak, met elke vrijdagmiddag spelletjes voor kinderen, voorlees- en knutselmiddagen op woensdag en Letterbingo. Maar je komt hier ook voor workshop Klik & Tik, waarbij senioren online op weg worden geholpen. In het Digicafé krijg je geregeld hulp bij en tips voor het gebruik van je smartphone en er is altijd een interessante expo te zien.

ron: Website HC Feijenoord

Hockeyclub Feijenoord

Deze jonge club begon in 2010 met een paar sticks op het Afrikaanderplein en groeide uit tot de club van ruim 300 leden die het inmiddels is. Mét eigen plek aan de Laan op Zuid! Het doel was om kinderen die in Hillesluis en ‘op Zuid’ wonen in contact te brengen met een sport die voor hen tot voor kort onbekend of ontoegankelijk was. Het ledenbestand is inmiddels zo divers als de samenstelling van de wijk. En dat is óók in de kantine van de club een groot voordeel! Friet? Welnee. Roti!

Vorig artikel Wat koop je in Rotterdam voor 210.000 tot 355.000 euro?
Volgend artikel De kans op een grotere woning in Rotterdam ligt naast de deur!