Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Paraderen langs de parels van de Provenierswijk

Van vroeg bio ontbijt tot late borrel

De Provenierswijk nodigt met haar charmante singels, bruggetjes en vele groen uit tot een middag paraderen. Je kunt er gerust een hele dag spenderen, want er is genoeg leuks te zien en doen in deze Rotterdamse wijk pal naast het centrum. De laatste jaren kwam er – wellicht mede dankzij het nieuwe Centraal Station – veel nieuwe horeca bij. Het beruchte Perron Nul – tot 1994 de plek voor verslaafden in Rotterdam – leek nog nooit zo ver weg als nu. Plezierig Provenieren!

Bron: website Blij

Restaurant Blij

Op het randje van de Provenierswijk en Blijdorp stap je binnen bij restaurant Blij. Begonnen als piepklein zaakje op de Walenburgerweg en inmiddels uitgegroeid naar het volledige monumentale en prachtig gerenoveerde hoekpand. Hier komen passanten onderweg naar het station voor een kop koffie of lunch en bewoners uit de buurt voor de borrel of de wisselende daghap. De sfeer is altijd ongedwongen, en daar worden we blij van.

Bron: facebook pagina Café Walenburgerweg

Café Walenburg

Op het nippertje werd Café Walenburg gered van sluiting. De zaak werd overgenomen en gemoderniseerd. De nieuwe formule: een focus op de borrel. Het is geen eetcafé, maar een bruine kroeg waar je ook iets kunt eten. Het biermenu spreekt boekdelen, net als het lidmaatschap van de alliantie van Bier Tapperijen. Regelmatig zijn er bierproeverijen, maar ook voor whisky ben je aan het goede adres. Het gerucht gaat dat de eigenaar zelfs bezoekers die bier verafschuwen aan een speciaalbiertje krijgt…

Bron: website Rotterdam Tourist Information

Proveniersstraat: Booon, Le Nord, La Cazuela, Dunya, Bio Bodega

Je krijgt er keuzestress van, de veelheid aan horeca op één kruising in de Proveniersstraat. Gelukkig divers, dus voor elke trek wat wils. Voor ontbijt en koffie ga je naar Booon, voor bio broodjes naar Bio Bodega en voor een borrel en biefstuk naar Le Nord. Neig je naar kruidig? Dan zit je bij Dunya Lokanta goed, met gerechten uit de Anatolische en Mesopotamische keuken. Of bij La Cazuela aan de overkant, voor Spaanse en Caribische tapas. Wees op tijd voor een plekje op het zonnige terras!

Bron: website Rotterdam Tourist Information

Theater ’t Kapelletje

In dit kleine theater zit je nooit ver van het toneel. Dat maakt de theater-, dans- en cabaretvoorstellingen hier des te intiemer. Het podium bevindt zich in de voormalige kapel van het Emmahuis, een historisch pand aan de Schiekade. De toegankelijke sfeer maakt het een fijne plek voor buurtbewoners: van klassieke concerten tot familievoorstellingen en babyconcerten, er is voor jong en oud bijna wekelijks iets leuks te beleven. Tip: Goedkoop lachen, het maandelijkse open podium voor cabaret.

Bron: website Uit Je Eigen Stad

Uit Je Eigen Stad CS

Na het succes van restaurant en stadsboerderij Uit Je Eigen Stad in Spangen is er ook een ‘stadslandbouwwaardig’ restaurant geopend op het CS. Wat kun je daarvan verwachten? Vijf inpandige tuintjes met ingrediënten voor jouw thee, bijvoorbeeld. Je eet er een bewust broodje of haalt er je koffie to go. Het zou zijn naam geen eer aandoen als niet alle producten er uit eigen stad kwamen: Giraffe koffie, Kaapse Brouwers bier, Kromkommer soep, Zeemansboter pindakaas en veel meer lekkers uit 010.

Vorig artikel De best bewaarde geheimen van Middelland
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor 290.000 tot 435.000 euro?