Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Ontdek bruisend Cool

De Rotterdamse binnenstad bruist en dat is te zien in Cool.

De Rotterdamse binnenstad bruist en dat is te zien in deze wijk. Gebied Cool (spreekt uit als: kool) is dus gewoon heel cool. En wel om deze redenen:

Bron: Sophia van den Hoek

Bertmans

Bertmans is een hippe industriële hotspot waar de hele dag door biologische, glutenvrije en vegan gerechten geserveerd worden. Bij Bertmans worden verrassende en voedzame gerechten gecreëerd die gemaakt zijn van pure, seizoensgebonden ingrediënten. De dag begin je hier met een goede kop koffie, coldpressed groentesap of een smoothie. Als lunch is de Aziatische salade met gekonfijte eend, oesterzwammen en pompoen een aanrader! De dinerkaart varieert van gezonde bowls tot kleine gerechtjes om te delen.

Bron: website Dearhunter

Dearhunter

Vintage kan bij veel mensen een muf en stoffig gevoel oproepen. Maar wie Dearhunter binnenstapt kan zijn hart ophalen! Deze boutique met grote ramen, hoge plafons en mooi uitgestalde vintage items vind je om de hoek van de Witte de withstraat. De collectie bestaat uit een eigentijdse mix van stijlvolle stukken en toffe eyecatchers met opvallende prints.

Witte de With Center for Contemporary Art

Witte de With Center for Contemporary Art is een in 1990 opgericht centrum voor hedendaagse kunst. Al meer dan 25 jaar wordt hier geprobeerd de kern te doorgronden van urgente en actuele kwesties. Het instituut werkt met zowel een kernteam van curatoren als met gastcuratoren van over de hele wereld.

Bron: Iris van den Broek

WORM

Stichting WORM is een Rotterdamse stichting voor experimentele undergroundkunst. WORM werd financieel ondersteund door de Triodos Bank en de cultuurnota 2009-2012 van de rijksoverheid. Je kunt hier terecht voor een drankje en een dansje maar ook voor lezingen die met enige regelmaat worden gehouden.

Bron: Jan Bijl

SUSAN BIJL

De flagshipstore van lifestylemerk SUSAN BIJL is gevestigd aan de Mauritsweg in het centrum van Rotterdam. Susan Bijl staat nationaal en internationaal bekend om de kleurrijke nylon tas, The New Shoppingbag. Inmiddels is er uitgebreid met pouches, backpacks, bum bags, protectables en raincoats. Alle SUSAN BIJL producten zijn duurzaam, licht gewicht, super sterk en afvalverminderend.

Vorig artikel Opgroeien in Rotterdam centrum, waar de buurt je familie is
Volgend artikel “Hoe dichter bij de Bijenkorf ik woon, hoe beter!”