Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Oneindig turen naar de lucht in Landzicht

Op deze hotspots spot je veel hots!

Vogelspotters en vliegtuigspotters kunnen hun geluk niet op in Landzicht. Want hoewel de naam anders doet vermoeden, kijk je in deze wijk vooral naar de lucht. Nabij Rotterdam The Hague Airport zie je er vliegtuigen opstijgen en landen. Nabij de Ackerdijkse Plassen zie je er een veelheid aan vogels in het wild. Bewoners van de wijk zijn er inmiddels aan gewend, nu is het tijd dat jij deze buurt verkent!

Bron: website en boekje Park 16hoven

Park Zestienhoven

Pal naast de wijk Landzicht ligt Park Zestienhoven, een nieuwe en divers opgezette woonwijk. Met zijn brede lanen, vele groen en genoeg speelgelegenheden is het populair onder jonge gezinnen. Het woonpark heeft een eigen park: het Westerdijkpark is ook voor niet-bewoners leuk om te bezoeken. Speelvelden, klimrotsen, trimtoestellen, een speeleiland, veel zwemgelegenheid, een molen, schapen en een heuse hertenheuvel: heb je meer redenen nodig? Genoeg groen op maar 10 minuten van het centrum.

Bron: website Rotterdam The Hague Airport

Vliegtuigspotten

Woon je in Landzicht, dan ben je vliegtuigspotter. Of je nu wilt of niet! Hier heb je goed zicht op alle vliegtuigen die opstijgen en landen op Rotterdam The Hague Airport. Het vliegveld ontstond in 1920 (vliegveld Waalhaven), werd in 1954 vervangen (vliegveld Zestienhoven) en draagt sinds een aantal jaren de huidige naam. Vanaf Brasserie Waalhaven en het Panoramaterras op het Airportplein hebben spotters ideaal zicht op de baan van 2260 meter lang.

Bron: website Schiewijk

Speeltuinvereniging Schiewijk

De gezelligste speeltuin van Overschie, zo noemt Speeltuinvereniging Schiewijk zichzelf. Voor 12,50 per gezin per jaar speel je er onbeperkt én heb je toegang tot alle extra activiteiten, zoals de Musicalclub, Knutselclub, disco of bingo. Er is altijd toezicht aanwezig, dus spelen doen je kids met een veilig gevoel. Een los bezoek kost 25 cent per persoon. Ook consumpties zijn vriendelijk geprijsd, met 80 cent voor een koffie of limo en 40 cent voor een ijsje. Zo wordt spelen alleen maar leuker!

Bron: website Natuurmonumenten van Maarten van de Ven

Ackerdijkse plassen

Vooral vogelspotters zullen de Ackerdijkse Plassen kennen: het is, ondanks de nabijheid van de stad, een belangrijk vogelgebied. Daarnaast wandel je er fijn in het afwisselende gebied van rietland, grasland, bosjes en plasjes. Wat spot je er zoal? De grasmus, watersnip, kluut en grutto bijvoorbeeld. En de aalscholver, bosuil, blauwborst, kemphaan en groenpootruiter. Zegt dat je nu helemaal niets? Ga dan snel eens kijken, en neem je verrekijker mee.

Bron: website recreatie Midden Delfland

Fietsen door Midden-Delfland

Klinken de Krabbeplas, het Kraaiennest, Broekpolder en het Volksbos je onbekend in de oren? Dan wordt het tijd dat je op de fiets stapt en de route Midden-Delfland gaat verkennen! Het gebied ligt nabij Rotterdam, Delft, Schiedam en Vlaardingen en het betreft een van de oudste poldergebieden van Zuid-Holland. Veerpontjes verbinden de stukjes land en tussen de kleine dorpjes en grote weilanden tref je een mountainbikeparcours, bossen, veel waterpret en… zalige stilte.

Vorig artikel Hop, in galop door het grasland van Noord-Kethel
Volgend artikel Stad en land in Overschie