Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Luieren, leren en luisteren in Lombardijen

Houd oordoppen, pleisters, kladblokken en knijpers binnen handbereik

Je hoort er gitaren gillen, twijgjes breken en spijkers krom slaan. Je leert er verschillende underground muziekstijlen, ontspannen, bewegen, bouwen en geitenkaas brouwen. Lombardijen staat dan wel bekend als een gewone, tikkeltje rustige en groene buurt, maar bewoners weten dat een uitdaging altijd just around the corner is. Zowel fysiek en mentaal als muzikaal. Ervaar het zelf!

Bron: website Rotterdam Tourist Information

Rocken in Baroeg

De alledaagse rust in de wijk Lombardijen wordt gecompenseerd door de ruige programmering van Baroeg. Dit podium voor alternatieve muziek zorgt wekelijks voor de nodige luchttrillingen in de buurt. Het jaarlijkse festival Baroeg Open Air maakte naam en faam en is een goede afspiegeling van de programmering, met stijlen als rock, metal, hardcore, punk, psychobilly en industrial. Al sinds 1993 is het met recht dé thuisbasis voor de underground muziekliefhebber van Rotterdam en omstreken.

Bron: website Rotterdam Tourist Information

Spelen en ontspannen in het Spinozapark

Achter poppodium Baroeg ligt stadspark Spinozapark, in het hart van Lombardijen. Vernoemd naar filosoof Baruch Spinoza: de naam van het poppodium is dus ook niet toevallig. Het park is aangelegd in de jaren zestig, maar onderging vanaf 2008 een herinrichting. Het resultaat? Meer ruimte voor hardlopers, goed onderhoud van de groenvoorzieningen en de vijver en genoeg speelruimte voor kinderen. Het park is nu des te meer een plek voor spelen en ontspanning voor de buurtbewoners.

Bron: website Speeltuin Pascal

Speeltuin Pascal

Speeltuin Pascal biedt buurtkinderen een veilige plek om te spelen. Vrijwilligers staan altijd paraat en kinderen leven zich dagelijks uit op de klimrekken, glijbanen en trampoline. Dat doe je immers in een speeltuin! Maar deze denkt verder: het onderzoekt thema’s als ‘bewegen’ en ‘gezond eten’, door bijvoorbeeld meer bewegingstoestellen en een fruitproject te realiseren. Sympathiek en belangrijk, maar het moet ook leuk blijven. Dus worden er ook sieraden gemaakt en zandkoekjes gebakken.

Bron: Facebook pagina Maeterlinck

Leren bouwen bij Maeterlinck

Misschien heb jij twee linkerhanden, maar voor je kind is het nog niet te laat! Bezoek Bouwspeeltuin Maeterlinck in Lombardijen, de laatste bouwtuin van Rotterdam. Kinderen spelen hier niet op klimrekken, maar timmeren ze zelf. Nou ja, dat misschien nog niet, maar basisschoolkinderen worden er uitgedaagd zelf met hamers en spijkers de mooiste hutten te bouwen. Een dikke duim door een misslag? Dan is er ook een skelterbaan én is fikkie stoken toegestaan. Tijd om er snel heen te gaan!

Bron: Facebook pagina De Kooi

Vrijwillige opsluiting in De Kooi

Naast het gebruikelijke kippen kijken en paardje prikken is er nog veel meer te doen op kinderboerderij De Kooi. Het is een educatieve tuin, genoeg te leren dus. Onder andere in de klompenmakerij die er sinds 2003 is gevestigd in de oude wagenschuur. Maar het hoogtepunt is toch wel de kaasmakerij, waar verse geitenmelk wekelijks wordt gepasteuriseerd en verkaast onder de ogen van bezoekers. Het welriekende resultaat kan je oppeuzelen in de kantine. Dat móet je proeven, dus vooruit met de geit!

Vorig artikel “Een goede buurt heeft een sterk sociaal hart”
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor 195.000 tot 250.000 euro?