Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Lekker los in het Lloydkwartier

Hippe heerlijkheden aan het water

Goede horeca vind je in het Lloydkwartier. Dit nostalgische en toch moderne stuk Rotterdam telt vele restaurants, bars en een sfeervol designhotel. Geniet van uitzicht op het water of fiets binnen vijf minuten naar het park bij de Euromast, waar de rust zich als een warme deken om je heen drapeert.

De Kookfabriek

De Kookfabriek Rotterdam is gevestigd aan de Lloydstraat, in het monumentale St. Jobsveem gebouw. In deze kookstudio kook je met je vrienden of familie de sterren van de hemel tijdens workshops en masterclasses van bekende chefs. Ook voor bedrijfsuitjes is De Kookfabriek een aanrader, met workshops die zich richten op prestatie en creativiteit. Ook leuk: de Big Green Egg Masterclass onder leiding van Topchef Julius Jaspers.

Stroom

Een echt Rotterdams designhotel is Stroom aan de Lloydstraat. Hier overnacht je voor een echte stadservaring, maar is het ook prima ontbijten, lunchen, borrelen of dineren in de bijbehorende brasserie. Ze hebben een mooi dakterras met uitzicht op de Euromast waar je lekker kunt loungen en de locatie (zowel binnen als buiten) is ook af te huren voor feesten en partijen.

Bron: Rauwdouwer

Rauwdouwer

Rauwdouwer is te vinden op de in het pandwaar voorheen het oude reclasseringskantoor was gevestigd. Een historisch gebouw met een rijk verleden. Van dinsdag tot zondag is Rauwdouwer geopend voor ontbijt, lunch, diner en take away! Omdat eigenaar Loran graag werkt met seizoensproducten staan er iedere week nieuwe gerechten op de kaart.

De Machinist

Bij De Machinist aan de Willem Buytewechstraat is altijd wat te doen. Er worden singer-songwriter avonden georganiseerd, er zijn comedy optredens, je kunt er films zien en genieten van jazz of andere muziek. Natuurlijk ook een fijne plek om te eten en drinken, want voor lunch, diner, borrel of high tea ben je hier altijd welkom. In De Machinist zit ook De Kleine Machinist, een kinderopvang voor kinderen van nul tot vier jaar.

Bron: Iris van den Broek

Parqiet

Een must-go met de hele familie is Parqiet aan de Baden Powellaan. Midden in het park bij de Euromast in het oude Koetshuis zit deze frisse horecagelegenheid. Schuif aan voor ontbijt in het weekend (alles op de kaart is lekker), huur de volledige locatie af voor een groot feest of geniet van de zon op het terras in de comfortabele strandstoeltjes. Bij mooi weer is ook de gezellige buitenbar geopend, zodat je tot in late middag kunt blijven hangen.

Vorig artikel Een monumentale wandeling door het wonderschone Nieuwe Werk
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor meer dan 435.000 euro?