Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Kopen, eten, drinken en dansen in de bogen van de Agniesebuurt

Een doorgangswijk in opkomst

De Agniesebuurt is een grotestadswijk vol positieve tegenstellingen. De wijk wordt in tweeën gesplitst door het Hofbogentracé, een twee kilometer lang rijksmonument (het langste gebouwde monument van Nederland) met straks een stadspark bovenop. Een biertje drink je in een bruine kroeg op de Teilingerstraat óf bij Mooie Boules in de Vijverhofstraat. Voor pizza ga je naar het vertrouwde Angelo Betti óf naar het snelle Happy Italy in het voormalig station Bergweg.

Bron: Gaby Jongenelen

Station Hofplein

Was de Hofbogen in de jaren negentig nog een verlaten treinviaduct, nu vind je er restaurants, winkels, koffiezaken en livemuziek. Laat je bij Restaurant De Jong verrassen door chefkok Jim de Jong, of ga eten in FG Restaurant, het ‘laboratorium’ van Francois Geurds met twee Michelinsterren. In de Hofbogen kun je ook terecht voor een heerlijke pizza bij Happy Italy of een goede koffie bij Man met Bril. Drink een speciaal biertje bij Brewpub Reijngoud óf waag een dansje bij jazzpodium BIRD.

Kom en vier feest in de bruisende Agniesebuurt! Ontdek de levendige sfeer, geniet van lekker eten en drinken en maak nieuwe herinneringen.

Mooie Boules

Aan de Vijverhofstraat zit de allereerste Rotterdamse overdekte jeu de boules- bar: Mooie Boules. De oude karakteristieke metaalfabriek, waar voorheen Marché010 zat, is omgetoverd tot Frans dorpsplein. Lokale restaurants serveren bekende gerechten en de bar schenkt een breed assortiment aan wijn, speciaal – en lokaal bier. Dit alles in combinatie met een potje jeu de boules. Bij Mooie Boules komen eten/drinken, vertier en lol  en zoals ze zelf omschrijven: een grote-mensen-speeltuin voor vrienden, collega’s of familie.

Bron: Iris van den Broek

Waterplein

Steden vragen innovatieve oplossingen voor problemen als een geleidelijke afvoer van regenwater. Op het Benthemplein is daarom een Waterplein gecreëerd. Een internationaal vermaard ontwerp van De Urbanisten om hemelwater zo efficiënt mogelijk naar de riolering te laten stromen. Op regenachtige dagen staan de kuilen soms vol met water, als het droog is verschijnt er een basketbalplein voor de jeugd! Bezoek dit sterke staaltje innovatie, bij voorkeur op een regenachtige dag.

Bron: Hofpleintheater

Hofpleintheater

Hoor je in Rotterdam ‘Hofplein’, dan denk je aan twee dingen: de fontein én het jeugdtheater. Al sinds 1985 is het Hofpleintheater een begrip. Zeven dagen per week biedt het een bruisend programma van voorstellingen, lessen en festivals. Generaties jonge Rotterdammers hebben hier hun eerste stappen op het podium gezet, tot op heden. Je kunt er van peuter tot puber terecht. Let bij je bezoek aan een voorstelling ook op het fraaie glas-in-beton- relief van Karel Appel, boven de ingang!

Bron: Man Met Bril Koffie

Man Met Bril Koffie

Je kunt zeggen dat Paul Sharo, meneer man-met-bril, de Agniesebuurt heeft opengebroken. Het Hoofdkantoor aan de Vijverhofstraat is een fijne plek met eigen branderij, goede koffie en snelle wifi. Bij de opening in 2015 was het een bezienswaardigheid voor de buurt, inmiddels is het een vertrouwde plek voor zowel buurtbewoners, Rotterdammers als toeristen. De verbouwing van de zaak in 2016 was dus niet zo gek. Wel gek: Sharo liet zijn ogen laseren. Man-zonder-bril dus, met lekkere koffie

Vorig artikel De beste hotspots om (met of zonder je kids) te bezoeken in Het Oude Noorden
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor 195.000 tot 250.000 euro?