Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Kidsproof nieuwbouwprojecten in Rotterdam

Nieuwbouwprojecten waar je met kinderen kunt wonen

De stad ontvluchten zodra er kinderen in het spel zijn? Dat hoeft absoluut niet! Wij hebben een aantal kidsproof nieuwbouwprojecten voor je op een rij gezet.

SAWA nieuwbouw van hout door Mei architects and planners

SAWA: Een veilige en leerzame plek voor kinderen

SAWA wordt een houten gebouw. Het duurzame karakter draagt bij aan een gezonde toekomst voor kinderen. Het is een fijne plek voor gezinnen. Alles wat je nodig hebt, is er: scholen en kinderopvang, winkels en veel andere kinderen. Op de Lloydpier is volop ruimte om buiten te spelen. In het gebouw zijn appartementen met meerdere slaapkamers en vind je allerlei plekken waar kinderen kunnen ontdekken en spelen. Kinderen die hier straks wonen, groeien op midden in de stad, maar worden zich bewust van het belang van natuur.

4 laagse Parkwoningen in nieuwbouwproject De Hofrij met groene buitenruimte - VORM Ontwikkeling

De Hofrij: woningen in een kindvriendelijke, ruim opgezette, groene woonwijk

De Hofrij ligt in de wijk Zestienhoven, een moderne woonwijk ten noorden van de ringbaan van Rotterdam Overschie. De laatste jaren is deze wijk ontwikkeld tot een kindvriendelijke, ruim opgezette, groene woonwijk. Met een grote diversiteit aan nieuwe woningen.

De komende jaren zal de wijk verder worden afgemaakt met het deelplan Hof van Maasdam, gelegen aan Van der Duijn van Maasdamweg. Net als De Hofrij, dit is onderdeel van Hof van Maasdam en het eerste deelproject met 132 nieuwe woningen, waarvan 110 (sociale) huur en 22 koopwoningen met 3 of 4 lagen. De 4-laagse Parkwoningen komen binnenkort in de verkoop.

Ruigplaatbos Hoogvliet - Wonen in Rotterdam

In het groene en kindvriendelijke Hoogvliet komt Walterspark

In Walterspark woon je in een groen gebied, met volop ruimte in de wijk Hoogvliet-Noord. Het gebied wordt ook wel de Groene Gordel genoemd, met het Ruigeplaatbos en het Oudelandspark in de buurt.

Walterspark biedt een kindvriendelijke omgeving met alle voorzieningen binnen handbereik: van parken en bossen tot het nabijgelegen winkelcentrum (Wilhelm Tellplaats). Van het water van de Maas tot de winkels in Rotterdam. Bovendien is het gebied goed bereikbaar: het ligt op een steenworp afstand van de A15.

Nieuwbouw Ostadehof in Rozenburg vanuit de lucht

Wonen in een hofje in verrassend groen Rozenburg

Aan de Rivierenlaan in Rozenburg, op de locatie waar vroeger zwembad- en saunacomplex De Zeehond lag, wordt Ostadehof gebouwd. Dit nieuwbouwproject bestaat uit 44 eengezinswoningen met tuin, die zijn opgesteld in een hofstructuur die mooi past in de groene omgeving. De woningen variëren in grootte. Zo is er altijd wel een woning die bij jouw gezin past! Deze moderne woningbouw biedt de beschutting en knusheid van een ouderwets hofje en alle comfort van nieuwbouw.

_15 - Dijkwoningen KOER - Wonen in Rotterdam

Ruime eengezinswoningen in nieuwe buurt op Zuid

Wonen op een toffe en centrale plek in de groenste omgeving op Zuid met echt alle voorzieningen om de hoek? In KOER komt een mix van diverse koopwoningen en deze zijn al in aanbouw, je hoeft dus niet heel lang te wachten op jouw toekomstige woning. De verwachting is dat de eerste woningen al in het 3e kwartaal van 2024 worden opgeleverd. Ohja, en er wordt ondertussen ook al hard gewerkt aan het Rijnhavenpark, dat op loopafstand ligt.

Vorig artikel Kinderen in Rotterdam: Lotte en Olivier over Blijdorp en Middelland
Volgend artikel “Rotterdam is heel geschikt om met kinderen te wonen”