Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Kidsproof nieuwbouwprojecten in Rotterdam

8x nieuwbouwprojecten waar je met kinderen kunt wonen

De stad ontvluchten zodra er kinderen in het spel zijn? Dat hoeft absoluut niet! Wij hebben een aantal kidsproof nieuwbouwprojecten voor je op een rij gezet.

Nieuwbouwproject SAWA Rotterdam

SAWA: Een veilige en leerzame plek voor kinderen

SAWA wordt een houten gebouw. Het duurzame karakter draagt bij aan een gezonde toekomst voor kinderen. Het is een fijne plek voor gezinnen. Alles wat je nodig hebt, is er: scholen en kinderopvang, winkels en veel andere kinderen. Op de Lloydpier is volop ruimte om buiten te spelen. In het gebouw zijn appartementen met meerdere slaapkamers en vind je allerlei plekken waar kinderen kunnen ontdekken en spelen. Kinderen die hier straks wonen, groeien op midden in de stad, maar worden zich bewust van het belang van natuur.

The Hudsons: Je hoeft de stad niet uit… voor een eigen speelplek

Bij The Hudsons krijg je buitenspeelgarantie. Kinderen groeien op, gaan de wereld ontdekken. De stadswoningen in The Hudsons groeien met ze mee. Kinderen zetten hun eerste stapjes in de gemeenschappelijke binnentuin of in je eigen achtertuin. De woonblokken zijn met elkaar verbonden door autovrije straten. De ideale plek om veilig met vriendjes uit de buurt te spelen. Zodra ze groot genoeg zijn kunnen ze zelf het Dakpark verkennen. In West wordt je wereld groter!

Nieuwbouwproject Overhoeks Rotterdam

Bij Overhoeks bepaal de indeling van je huis zelf

In Overhoeks woon je aan de Laan op Zuid: midden in het stadse leven, maar wel op een geborgen plek. De appartementen van Overhoeks zijn zo groot als een normale gezinswoning, maar dan mét het comfort van een gelijkvloerse woning. En helemaal zelf in te delen, denk bijvoorbeeld aan twee wat kleinere woonkamers, of aan een aparte eetkeuken. Ook 5-kamerwoningen, met wat grotere slaapkamers zijn mogelijk. Je bepaalt het allemaal zelf, en gaat samen met een architect aan de slag.

Huisje, boompje, beestje bij Hefkwartier in hartje Rotterdam

Ben je op zoek naar een huis met tuin? Een plek waar kinderen onbezorgd kunnen buitenspelen, zonder dat je de stad moet verlaten? Het kan! In Hefkwartier, de stoere stadswijk, ingeklemd tussen de twee stadsiconen De Hef en De Brug komen zo’n 300 woningen. Van studio’s en penthouses met fantastisch uitzicht over de stad tot herenhuizen met tuin. Kortom; in de stoere stadswijk Hefkwartier woon je hartje Rotterdam op een voor kinderen zeer geliefde woonplek.

Nieuwbouwproject Havenkwartier

Een hechte wooncommunity in Havenkwartier

In Havenkwartier vind je veel woningtypen, zoals herenhuizen, penthouses, maisonnettes, eengezinswoningen, galerijwoningen, loodswoningen, specials en appartementen in verschillende grootten. Allemaal spreken ze een eigen publiek aan. De eengezinswoningen met woon­- en werkfunctie trekken gezinnen naar de stad. De gezamenlijke, groene daktuin wordt een ontmoetingsplaats voor buren en een plek voor de kinderen om te spelen. Dit zorgt voor een hechte wooncommunity in Havenkwartier.

Nieuwbouwproject Eden District Rotterdam

Alles om de hoek in Eden District

Eden District ligt in het Lloydkwartier, direct aan de Maas. Een creatief, stoer stukje Rotterdam. Het Park, het Maaspodium, cafés en restaurants, sportclubs, Albert Heijn, scholen, kinderdagverblijven, je hebt alles in de buurt. Dus wil je met kinderen in de stad blijven wonen, of juist weer terug naar de stad nu de kinderen wat ouder zijn? In deelplan The Gardens heb je keuze uit royale stadswoningen van drie, vier of vijf woonlagen. Je eigen voordeur ligt aan de straat en alle woningen liggen met de tuin aan de groene binnentuin.

Nieuwbouwproject De Maasbode in Cool in de Stadsdriehoek

Straten op hoogte in Maasbode

Achter de Witte de With aan de rand van ’t Landje, de grootste openbare speelvoorziening van Rotterdam, komt straks De Maasbode. In ‘M komen appartementen en 3-laagse CityHouses met tuin. (gezins)woningen aan straten met 11 huizen per straat. Wat maakt ‘M uniek? deze straten liggen boven elkaar gestapeld, de hoogte in! Iedere woning heeft een eigen tuin, of privéterras. Achter die tuinen loopt een gemeenschappelijk pad. Daar kun je ’s avonds een rondje lopen. Kunnen de kinderen rondfietsen. Ontmoet je elkaar.

Vorig artikel Kinderen in Rotterdam: Lotte en Olivier over Blijdorp en Middelland
Volgend artikel “Rotterdam is heel geschikt om met kinderen te wonen”