Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Katendrecht: top voor jezelf én je gezin

Vijf keer plezier op de oude haventong

Op het schiereiland Katendrecht voel je je meteen thuis. De wijk is fris, gezellig en hip, waardoor steeds meer jonge gezinnen deze plek hun thuis noemen. De horeca en winkels zien dit ook en dus komen er steeds meer jonge bedrijven bij in dit leuke stukje van de stad.

Bron: Iris van den Broek

Fenix Food Factory

Naast wonen op Katendrecht, kan je hier ook goed eten en drinken. Bijvoorbeeld bij Fenix Food Factory aan de Veerlaan: een verzamelplaats van moderne, lokale ondernemers die allemaal goed zijn in één bepaald product: brood van Jordy’s Bakery, koffie van Stielman Koffiebranders, paté van slagerij Bijten en nog veel meer lekkers. Scharrel hier je ontbijt of lunch bij elkaar en doe inkopen voor de hele week.

Bron: Iris van den Broek

Rijnhavenbrug

Door Rotterdammers wordt ‘ie weleens anders genoemd, maar de Rijnhavenbrug is de voetgangers- en fietsbrug die Katendrecht met de Kop van Zuid verbindt. Super handig, want zo bereik je Katendrecht nog sneller wanneer je bijvoorbeeld in het stadscentrum werkt en op de fiets naar huis gaat. De Kop van Zuid en Katendrecht versmelten op deze manier met elkaar, met als gevolg dat het altijd gezellig druk is in beide stukken van Rotterdam. Ook leuk om met de kinderen vanaf de brug bootjes te kijken.

Bron: Iris van den Broek

ss Rotterdam

Het ss Rotterdam is het voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn en ligt op een vaste plek aan het 3e Katendrechtsehoofd. Er worden rondleidingen of kinderfeestjes georganiseerd en je kunt er logeren. Borrelen of dineren doe je in één van de vijf horecagelegenheden op het schip. Een uniek schip waarop je kunt zien hoe het ‘cruisende leven’ van vroeger eruit zag. Trekpleister: de family rooms waar je met het hele gezin kunt slapen.

Bron: Theater Walhalla

Theater Walhalla

Het knusse en bekende Theater Walhalla aan de Sumatraweg is een begrip in Rotterdam. Hier bezoek je voorstellingen van bekende kleinkunstenaars en muzikanten. Veel cabaret en muziek, maar ook leuke voorstellingen voor het gele gezin. Pal aan het Deliplein gelegen, dus na afloop stap je binnen bij één van de gezellige bars of restaurants voor een hapje of drankje.

Bron: sv Katendrecht

Speeltuin Katendrecht

Vlakbij het ss Rotterdam aan de Staalstraat ligt Speeltuin Katendrecht. Deze ruim opgezette speeltuin bestaat uit twee delen: een afgesloten deel aan het terras voor de kleintjes met zandbak plus een aantal speeltoestellen en een groot terrein met avontuurlijke glijbanen, klimrekken, bruggen en meer voor grote kinderen. Je kunt er een ijsje eten of drankje drinken en genieten van het uitzicht op je spelende kids.

Vorig artikel Lekker bezig zijn in Nieuw-Crooswijk
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor meer dan 435.000 euro?