Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Hop, in galop door het grasland van Noord-Kethel

Vanuit het gras turen naar de Schie én de skyline

De veenweidepolder, het water en vele grasland maken van Noord-Kethel een fijne verblijfsplek voor vogels, paarden én voor jou. Of je er nu oude boerderijen, galeries en kunst bekijkt tijdens je fietsroute of op pad gaat in de natuur tijdens een wandel- of huifkartocht: je beleeft er het groen in optima forma. En dat op maar enkele kilometers van de stadse bebouwing verwijderd. Vort, de binnenstad uit jij. Het grasland wacht!

Bron: online folder kunstfietsroute midden-delfland

Kunstfietsroutes door Midden-Delfland

Vlak buiten Rotterdam vind je de mooiste fietsroutes door Midden-Delfland. Twee routes, de ene 40 en de ander 55 kilometer lang, tonen je allerlei ‘buitenkunst’, galeries en andere kunstzinnige locaties. Begin bij voormalig Restaurant ‘t Oeverbos voor de lange tocht of bij Paviljoen de Krabbeplas voor de kortere route. Naast kunst zie je uiteraard veel natuur en gezellige dorpjes waarvan je niet wist dat ze bestonden. Het is de meest eenvoudige (én betaalbare) vakantie-ervaring dichtbij huis!

Bron: website recreatie.middendelfland.net

Recreatiegebied Poldervaart

Tussen Rotterdam en Schiedam ligt de Poldervaart: een parkachtig gebied met grote waterplas en lig- en speelweiden. Het is de aangewezen plek om, vlakbij de stad, eens een flinke wandeling te maken, vogels te spotten of er met je kinderen te spelen. Sinds 2010 kan je er bovendien golfen bij Golfpark Rotterdam! Hoewel je er, met zicht op Rotterdam, Delft en Den Haag, niet vergeet dat je dicht bij de stad bent, levert het contrast tussen stad, water en weiland spannende tegenstellingen op.

Bron: ’t Schielicht

‘t Schielicht

Pal aan de Schie geniet je op het windvrije terras van ‘t Schielicht van een tosti of salade én zicht op het water. In dit restaurant annex eetcafé hangt een ongedwongen sfeer. Je vind er de rust van ‘buiten’, maar bent toch dichtbij de grote stad. Niet alleen vanwege de speeltuin, spelcomputers of het terras aan het water is ‘t Schielicht een bezoek waard: ook in de winter kom je er graag voor de brandende open haard binnen in het restaurant.

Bron: Natuurmonumenten website, door Janko van Beek

Boerderij de Ackerdijkse plassen

Deze boerderij is een goed voorbeeld van een typisch Zuid-Hollandse boerderij, elke streek had vroeger namelijk een eigen boerderijtype. Bij een fiets- of wandeltocht door de Ackerdijkse Plassen is deze plek dus een bezichtiging waard. Je kunt de boerderij niet zomaar bezoeken, maar wel huren voor (kinder)feestjes! Je speurt dan met boswachters naar de planten en dieren in dit gebied. Daarnaast is de boerderij het startpunt voor een maandelijkse wandeling door de wonderschone natuur.

Bron: website manege middenhof

Paardrijden en huifkartochten

In het Oeverbos, de Broekpolder, Noord-Kethelpolder en langs de Krabbeplas in Midden-Delfland vind je verschillende ruiterpaden. Heb je er wel eens over gedacht om dit natuurgebied, dat zó dicht bij huis ligt, te verkennen per paard? Bij manege Middenhof, manege Chardon, stal de Karpershoeve of Hoeve Buitenlust kan je terecht voor een buitenrit óf – als je een draf of galop niet ziet zitten – een rit met authentieke huifkar. Installeer jezelf met je fototoestel en geniet van wat je ziet.

Vorig artikel Rust en ontspanning in het Stadscentrum
Volgend artikel Stad en land in Overschie