Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Hoek van Holland-Dorp: altijd een plek voor gezelligheid

Pal naast de vuurtoren en het pantserfort is het goed toeven

Uitwaaien doe je op het strand, bezinnen in de polders van Rijnpoort. Hoek van Holland-Dorp is de plek voor gezelligheid en samenzijn. Hier ontmoet je je vrienden bij de voetbalclub of praat je bij met je buurvrouw onder het genot van een broodje. Hier in het dorp plof je ergens neer na een strandwandeling met je gezin, voor die welverdiende pannenkoek. Hoek van Holland smaakt naar meer!

De Rondgang

De Rondgang is een park in het centrum van Hoek van Holland-Dorp. Naast fijne wandelpaden komen veel bewoners hier voor hun vaste sportvereniging. Zoals Rugbyclub The Hookers, Scoutingvereniging Prins Hendrikgroep, Tennispark De Hoek, Petanque vereniging Merkeer en voetbalclub HVC10. Veel groen, maar dus ook genoeg te doen!

Bij Merel

Bij Merel is een lunchroom in de Prins Hendrikstraat – de winkelstraat van Hoek van Holland. De zaak opende in 2019 en is een aanwinst voor het dorp. Hier kom je voor ontbijt, lunch met soep en een ‘broodje van de dag’, een goede kop koffie of een borrel en praatje met buurtbewoners.

Vuurtoren ‘Het Hoge Licht’

Het Hoge Licht is de monumentale vuurtoren en tevens icoon van Hoek van Holland, waarin tegenwoordig het Kustverlichtingsmuseum huist. De vuurtoren werd geplaatst tijdens de aanleg van de Nieuwe Waterweg, om schepen veilig richting de Rotterdamse haven te loodsen. De rode gietijzeren toren van de toren aan de Willem van Houtenstraat is in 1893 gebouwd en heeft een trap met 111 treden. Het museum vertelt over de boeiende geschiedenis van vuurtorens.

Fort 1881

Dit indrukwekkende fort in Hoek van Holland-Dorp is het best bewaarde pantserfort van Nederland, met een bijzondere geschiedenis. Als vergaderplek voor de ministerraad werd hier het verloop van de Tweede Wereldoorlog voor Nederland bepaald. Niet als vecht- maar als vergaderplaats speelde het fort dus een cruciale rol. Inmiddels speelt Fort 1881 vooral een cruciale rol bij feesten en evenementen. Tijdens bedrijfsuitjes, een groepsbarbecue op het terras of een trouwerij met fenomenaal uitzicht.

Restaurant Saam

Bij restaurant Saam in Hoek van Holland eet je – zoals de naam doet vermoeden – samen. Pannenkoeken met je familie bijvoorbeeld. Of een schnitzel met je zakenrelatie. Met een groot assortiment aan speciaalbieren én ijsjes mikt Saam op een brede doelgroep: hier komt heel Hoek van Holland samen.

Vorig artikel Surfen, struinen en staren op het strand van Hoek van Holland
Volgend artikel Natuurlijk recreëren én leren in Hoek van Holland-Rijnpoort