Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

De verschillende swings van ’s-Gravenland

Van de klassieke hole-in-one tot zinnenprikkelende swings

De wijk ‘s-Gravenland is een dichtbebouwde woonwijk die eind jaren negentig aan de rand van Rotterdam verrees. Hoewel er relatief weinig openbare ruimte is, prijzen bewoners van de wijk zich gelukkig met de nabijheid van het Kralingse bos, de Kralingse Plas en alle verfijnde activiteiten van dien. Maar naast het klassieke aanbod zijn er, met name voor jongeren, ook nieuwe kleurrijke activiteiten te ondernemen. In ‘s-Gravenland oefen je verschillende swings!

Bron: website Golf- & Countryclub Capelle

Golf- & Countryclub Capelle

Golf- & Countryclub Capelle nodigt iedereen uit Capelle, Oosterflank en omstreken uit voor een potje golf bij deze bruisende vereniging. Aan de rand van groot Rotterdam werd de vereniging al in 1977 opgericht. Nog steeds is het er een oase van rust op de 18-holes Parkbaan met A-Status, waar je jong en oud een balletje ziet slaan. Er zijn daarnaast jeugd en familiedagen, bedrijfscompetities en golfweken: tijd voor een bezoek aan deze laagdrempelige golfclub!

Bron: website Golfbaan Kralingen

Golfbaan Kralingen

Midden in het Kralingse Bos ligt Golfbaan Kralingen: de
laagst gelegen polderbaan van Europa. Het is een van de weinige golfbanen binnen de stadsgrenzen, vol bijzondere bomen, planten en dieren. Golfen op deze in 1932 aangelegde baan – de kortste baan met A-status en 9-holes – is een beleving! Hoewel kort, is de baan zeker niet makkelijk: smalle fairways en het vele water maken het een uitdaging voor elke golfer. Gelukkig kun je er ook lessen nemen of wat drinken in het monumentale clubhuis.

Bron: website CHIO

CHIO, ruitersport ten top

Liefhebbers van ruitersport kunnen elk jaar weer hun hart ophalen tijdens de Concours Hippique International Officiel, oftewel: CHIO. Al vanaf 1948 wordt het event georganiseerd aan de Kralingseweg. Dat maakt het tot het oudste internationale topsport evenement van Rotterdam! Voor 2019 stellen Nederland en Rotterdam zich kandidaat voor het EK Springen, Dressuur en Para-dressuur. Hoewel voor profs, is er ook veel te doen voor kids: van Indofin Kinderdorp tot Jeugdochtend. Yiiiihaa!

Bron: website Glowgol

Glow in the dark golf

Heb je geen ambities om jouw handicap te verbeteren of maakt
de natuurlijke omgeving van de golfbaan weinig indruk meer? Prikkel je zintuigen tijdens Glowgolf! Een leuke gezinsactiviteit en ideaal voor bedrijfsuitjes of kinderfeestjes. In een overdekte hal nabij Capelle aan den IJssel kunnen bewoners van ‘s-Gravenland en omgeving het hele jaar door felgekleurde ballen slaan in een uitdagende omgeving met fluorescerend decor. De beleving wordt nog spectaculairder met 3D bril. Zie jij het nog?

Bron: website SkateFever

Rollerdisco bij SkateFever

Hoe dan ook is SkateFever een bezoek waard. Op een indoor
rolschaatsbaan beleef je de rollerdisco, compleet met muziek, lichtshow en discobollen. Elke vrijdagavond is er de Teenage Rollerdisco en elke zaterdagavond de 18+ Rollerdisco. Ook mogelijk: een bedrijfsuitje, kinderfeestje, skate & pannenkoeken, skate & escape, skate & karaoke, snack & roll of skate & glowgolf. Een dynamisch uitje wordt het zeker!

Vorig artikel Actie in het Kralingse Bos
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor meer dan 435.000 euro?