Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

De groene geheimen van Hoogvliet

Laat je verrassen door het fijne buitenleven.

Hoogvliet kun je het beste ontdekken te voet of met de fiets. De vele fiets- en wandelpaden brengen je op verrassende plekken. Het gebied is omringd door water en parken. En door de verschillende voorzieningen is er plezier voor jong en oud. Ideale ingrediënten om er bij mooi weer gezellig samen op uit te trekken.

Spelende kinderen op de Chill Hill, de blikvanger op de Panoramaheuvel in Park de Heerlijkheid

Chillen met die billen

Even chillen op één van 50 vuurrode banken op de Chill Hill, de blikvanger op de Panoramaheuvel in Park de Heerlijkheid. Hier kom je tot rust en geniet je van het uitzicht terwijl de kinderen lekker spelen en van de heuvel af hollen. Neem even de tijd om nieuwe energie op te doen voor één van de andere groene activiteiten in Hoogvliet.

Een persoon ligt in het gras en kijkt met een verrekijker en een tropenhoed op rechtstreeks in de camera.

Spelen in de natuur

Hebben de kinderen nog niet genoeg gespeeld, neem dan een bezoek aan natuurspeeltuin Ruigeplaatbos. Let wel op: kinderen mogen hier vies worden! Naast de speel- en klimtoestellen is er een uitkijkpost en kan er bij het water gespeeld worden met een waterpomp. De waaghalzen kunnen het water oversteken met het touwpontje. Plezier gegarandeerd.

Een geit rust op een picknicktafel, terwijl op de achtergrond enkele geiten op het wandelpad liggen en een ezel zich achter het hek van de kinderboerderij in Hoogvliet bevindt.

Daar buiten loopt een schaap

Kinderboerderij de Oedenstee is al vanaf 1972 een begrip in Hoogvliet. De traditionele landbouwdieren worden met zorg gekozen en verzorgd. Vooral in het voorjaar is er veel te zien, dan worden de jonge dieren geboren, die een extra tintje aan de lente geven. Ook in de andere seizoenen is een bezoek de moeite waard, de bomen en beplanting laten duidelijk de jaargetijden zien. Jaarlijks worden activiteiten georganiseerd waarbij het oogstfeest en schaapscheerfeest niet meer weg te denken zijn.

Groene grasvelden en bomen op het eiland de Hobbit in Hoogvliet

Eiland hoppen

Het eiland in het park de Heerlijkheid heet Hobbiteiland. Hier ligt het arboretum Hoogvliet. Tussen zonsopgang en zonsondergang kun je hier genieten van de bonte verzameling bomen en struiken. Het park is goed bereikbaar met de fiets, dus stippel eens een mooie groene route uit en neem een pauze op deze mooie groene plek.

Vorig artikel Er is niets mis met de ligging van Pernis
Volgend artikel Een dagje weg naar de Noordzeeweg