Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

De beste hotspots om (met of zonder je kids) te bezoeken in Het Oude Noorden

Levendig en kindvriendelijk

Het Oude Noorden leeft en steeds meer hippe winkels en horecagelegenheden vestigen zich in dit knusse stukje Rotterdam. Het is een vriendelijke wijk voor kinderen met de vele pleintjes en scholen, maar ook voor jezelf is er genoeg te doen. Dat is soms lastig kiezen tussen de leuke tentjes waar je kunt afspreken voor een kop koffie, lunch of gezellige borrel.

Bron: facebook pagina GaleriAAA byMangiare

GaleriAAA byMangiare

GaleriAAA byMangiare is een Italiaans restaurant tot stand gekomen door het samenwerkingsverband tussen kunstenaarscollectief AAAFresh123 en Mangiare. Tussen de doeken van de kunstenaars kunnen gasten heerlijk lunchen en dineren. Zo komen kunst en food samen op een creatieve, eigenzinnige manier! Er is geen vaste kaart dus er wordt aan tafel verteld wat er op het menu staat. Elke laatste zondag van de maand is er trouwens een event met live muziek!

De Volle Kast

Een shop-stop die je niet mag missen en waar je een Isabel Marant voor minder dan honderd euro scoort? Bij De Volle Kast op het Zwaanshals zit de kans er dik in dat je met nog meer tweedehands moois de deur uitgaat van merken zoals Vanessa Bruno, Jerome Dreyfuss of ACNE. Ook op het gebied van garderobeaanvulling voor je kleintje(s) zit je hier goed, want ze verkopen tweedehands merkkleding vanaf baby tot tienerleeftijd van bijvoorbeeld Bonpoint, Petit Bateau en Gray Label.

Hopper Noord

Zwaanshals kent vele fijne plekken, waarvan Hopper Noord er één is. Deze hippe hotspot kende je misschien al vanuit de stad, en ook in Het Oude Noorden is het een drukbezochte plek. Doordeweeks geniet je van goede muziek en koffie, terwijl je hier op je gemak kunt flexwerken of afspreken. In het weekend neem je de kids mee voor een lekker ontbijtje met familie of vrienden. Er is plek zat voor kinderwagens en ook aan kinderstoelen en (letterlijke) zoethoudertjes geen gebrek.

Oude Noorden bakker vitrine uitstalling van home made gebak en taart

Lof der Zoetheid

Wat te vieren? Bij Lof der Zoetheid op de Zaagmolenkade maken ze er echt een feestje van. Torenhoge etagères met verse scones of huisgemaakte sandwiches wissel je af met heerlijke taarten of bonbons die hier in overvloed op de kaart staan. Uiteraard vergezeld door thee, koffie of verse sapjes. Dit is de perfecte locatie voor een lunch met vriendinnen, maar ook voor een uitje met je moeder of het organiseren van een verjaardagslunch, vrijgezellenfeest of babyshower.

Bron: Brasserie Nieuw Noord

Brasserie Nieuw Noord

Waan je even in het oude Parijs. Brasserie Nieuw Noord op de Bergweg is modern en clean, zonder het verleden uit het oog te verliezen. Een hippe ontmoetingsplek in Het Oude Noorden. Op de kaart staan lekkere streekproducten, zoals worst van Monsieur Saucisson en Berkelse kaas met mosterd, maar ook voor ontbijt en diner is er voor ieder wat wils. De kleintjes vermaken zich op de lange banken, spelend op de grond of aan tafel met een overheerlijke pasta met meatballs.

Vorig artikel Maak kennis met Feyenoord City 2.0: het Rotterdam van morgen
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor 210.000 tot 355.000 euro?