Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

De best bewaarde geheimen van Middelland

5 Dingen die eigenlijk te mooi zijn om te delen

Middelland is een klein, maar mooi stukje Rotterdam met een verleden. Deze vooroorlogse wijk in West zit tussen Delfshaven en Centrum in, kent prachtige parken en veel groen dat de tand des tijds heeft doorstaan. De huizen zijn klassiek, de winkels vernieuwend en de wijk krijgt een dorps gevoel vanwege het kalme karakter. Deze vijf unieke adresjes zijn het bezoeken waard in Middelland.

Bron: Hester Blankestijn

Juffrouw van Zanten Rotterdam West

Juffrouw van Zanten is een fijne plek die je de drukte van de dag doet vergeten. Een plek waar je welkom bent met vrienden of met je laptop en waar ook de kinderen zich amuseren. Terwijl de kleintjes uitgedaagd worden met het zorgvuldig geteste speelgoed, verdiep jij je in de onweerstaanbare kaart. Of je nu zin hebt in ontbijt, een stevige brunch of lunch, een gezond sapje, een goede koffie, een stuk taart, of een borrel, Juffrouw van Zanten heeft het in huis.

Bron: Oostervant

Oostervant

Je kunt er zwemmen, maar ook bowlen: recreatiecentrum Oostervant aan de Oostervantstraat heeft veel te bieden voor de bewoners van Middelland en daarbuiten. Je kunt er fitnessen, yoga- of zwemlessen volgen, badmintonnen, bowlen, feestjes organiseren, zalen huren en nog veel meer. Voor jong, oud en alles daar tussenin is hier wat te doen. Check de agenda op de website voor het actuele programma, zodat je leuke plannen kunt maken met de hele familie.

Bron: Hester Blankestijn

Stek de Stadstuinwinkel

Een tuincentrum in de stad was er nog niet en dus startte een aantal zelfstandigen die ‘iets met groen doen’ een paar jaar geleden Stek de Stadstuinwinkel aan de Nieuwe Binnenweg. In deze groene oase vind je alles wat je nodig hebt voor je eigen (moes)tuin en krijg je gedegen advies op groengebied. Heb je geen flauw idee hoe je moet beginnen aan je balkontuin of mini-moestuin? Er zijn ook workshops te volgen die je groene vingers wakker maken.

Bron: Hester Blankestijn

Museum Rotterdam ’40-’45 NU

Ontdek het verleden van Rotterdam of geef het door aan je kids door een bezoekje te brengen aan Museum Rotterdam ’40-’45 NU aan de Coolhaven. Het educatieve museum geeft een kijkje in het Rotterdam ten tijde van de bombardementen en laat ook zien hoe de wederopbouw in de stad na de Tweede Wereldoorlog plaatsvond. Originele beelden en een speciale touchscreen-tafel maken het extra indrukwekkend en zorgen voor een echte experience in het museum.

Bron: Hester Blankestijn

Parken

Middelland staat bekend om de mooie parken. In het Heemraadspark is veel te doen voor de jeugd dankzij de skatebaan en grote speeltuin. Centraal in Middelland ligt het Branco van Dantzig Park, waar het heerlijk groen is en je dankzij bankjes en speeltoestellen kunt genieten van het kalme leven midden in de stad. Op de openbare voetbalvelden bij het Henegouwerplein trappen kids van alle leeftijden een balletje en op het nabije basketbalveld worden ballen gedribbeld op hoog niveau.

Vorig artikel Wonen in West: prachtige panden én bijzonder betaalbaar
Volgend artikel “Het stadsleven leek ons gezelliger met z’n drieën”