Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Combineer beweging, natuur en vertier in het Molenlaankwartier

Sportievelingen vinden er veel verenigingen én de vrije natuur

Het verenigingsleven tiert welig in het Molenlaankwartier: van voetballen, slagballen en drop-goals bij Sportpark Duivensteyn tot holes-in-one bij de golfbaan aan de Rottemeren. Wie niet zoveel op heeft met teamsporten en verenigingen, kan er juist ook heerlijk alleen op uit. In het Lage Bergse Bos bijvoorbeeld. Of met een boekje op de boot, dobberend in de Rotte. Hoezo geen beweging, je slaat toch bladzijden om?!

Bron: website Rotterdamse Rugby Club

Rugby, Honk- en Softbal

Veel ballen en vaak beuken, dat is zo’n beetje wat op het gebied rondom Sportpark Duivensteyn geldt. HSV Saints is hier gevestigd aan de Voorhout, als enige Honk- en Softbal vereniging in het noorden van Rotterdam. Op hetzelfde complex is de Rotterdamse Rugby Club in 1940 opgericht, waar het er niet zelden heftig aan toe gaat op het veld. Dan lijkt voetballen bij VV Hillegersberg, aan het Duivenpad, prompt erg braaf. Hoe dan ook hebben de bewoners van het Molenlaankwartier wat te kiezen!

Chic shoppen

De Bergse Dorpsstraat biedt niet alleen de dagelijkse benodigdheden, maar veel meer dan dat. Het aanbod van de winkels in deze gezellige straat is divers en hoogwaardig. Voor velen is eigenwijze kinderkledingwinkel Pomme de Jus een vaste stop, met grote merken voor de allerkleinsten. Ook vind je er een Superdry kledingwinkel, de mooiste tassen bij Van Os, een elegante outfit bij Leeser Studio en good looking gadgets bij Bang & Olufsen.

Bron: Google Streetview

Lage Bergse Bos

Een bos dichtbij huis, wie wil dat nou niet?! Vlakbij het Molenlaankwartier, ten zuidoosten van Bergschenhoek, ligt het Lage Bergse Bos, waar bossen, land en water elkaar afwisselen. Hier waan je je ver buiten de stad, vooral als je de Schotse Hooglanders passeert. Net als het lijkt alsof je je in een afgelegen gebied bevindt, is daar opeens een ontmoetingsplein met restaurant en zicht op de speelvijver. Die weelderige natuur smaakt nóg beter met een wijntje erbij.

Bron: website recreatiezuidholland.nl

Fietsen langs de Rottemeren

Als je in Rotterdam woont en nog nooit langs de Rottemeren fietste, moet je je oprecht schamen. De natuur is prachtig, de biodiversiteit enorm. Misschien ben je geen vogel- of plantenkenner, maar kijk eens goed: veel bijzondere vogels (visdief, oeverzwaluw, ijsvogel, slechtvalk) en oeverplanten broeden en groeien hier. Ook de Rotte zelf is een kennismaking waard, met een uitgebreid vaarroutenetwerk. De gelukkigen die aan de Rotte wonen beamen het: het voelt er altijd als vakantie.

Bron: website de Hooge Rotterdamsche

Golfbaan de Hooge Rotterdamsche

Pal naast de Rottemeren en op een heuvelrug van ongeveer 25 meter hoog ligt Golfbaan De Hooge Rotterdamsche. Niet alleen een prachtige omgeving, maar ook 18 uitdagende holes wachten hier om verkend te worden. Net als de gezellige vereniging met bijna duizend leden. Heb je geen ervaring, maar ben je nieuwsgierig? Leer de basis in een golfcursus. Niet geslagen is altijd mis!

Vorig artikel Vergeet de tijd in Terbregge
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor meer dan 435.000 euro?