Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Bloeiend verenigingsleven in en om Kralingseveer

Gezelligheid kent geen tijd in Kralingseveer

Kralingseveer is de kleinste en oudste wijk van het gebied Prins Alexander. Er wonen ongeveer 1.700 mensen. De naam herinnert aan het overzetveer van Kralingen naar IJsselmonde, dat al in de latere Middeleeuwen dienst deed. In de wijk is veel oudbouw met zowel vooroorlogse als naoorlogse panden. De inwoners van Kralingseveer zijn erg betrokken bij hun wijk. Dat is terug te zien in het bloeiende verenigingsleven.

Musical Souvenir

Het orkest Musical Souvenir speelt vooral film- en musicalmuziek in een speciale bezetting. Strijkers, houtblazers, een complete kopergroep inclusief saxen, een harp en slagwerk geven het orkest een bijzondere sound. Er spelen ongeveer 45 amateurmuzikanten van alle leeftijden, met weinig tot veel orkestervaring. Het orkest kenmerkt zich door de gezellige sfeer met respect voor elkaar. Elke zaterdag is er repetitie. Interesse om lid te worden? Informeer naar de mogelijkheden, kijk op de website

Buurt- en speeltuinvereniging Kralingseveer

De BSV Kralingseveer presenteert zichzelf als ‘een van de grootste en gezelligste speeltuinen van Rotterdam’. De vereniging organiseert leuke evenementen zoals ‘Huttendorp Kralingseveer’, dat het goed doet als vakantiebesteding. Ook de nationale feestdagen worden er uitbundig gevierd. Bij slecht weer kunnen de kinderen binnen spelen of knutselen. Je kunt met het hele gezin lid worden, maar gewoon een dagje komen spelen kan ook, voor één euro.

Voetbalvereniging CKC

De in 1928 opgerichte voetbalvereniging CKC heeft inmiddels ruim 800 leden. De verbondenheid tussen de leden zorgt voor een levendige en actieve vereniging met veel successen. Het hele jaar door worden er leuke activiteiten georganiseerd, van oliebollentoernooi tot voetbalkamp, van familiedag tot feest.

Volkstuincomplex NTV Kralingseveer

Nutstuinvereniging (NTV) Kralingseveer is een gezellig volkstuincomplex midden in de wijk, met zo’n zestig volkstuintjes. Het nutstuinkarakter houdt in dat er geen water, gas of elektra op de tuinen beschikbaar is. De volkstuinders halen zelf water uit een sloot of vangen regenwater op. Ook kunnen ze zonnepanelen aanleggen. Er wordt zoveel mogelijk biologisch getuinierd. Onder de volkstuinders vind je mensen van allerlei culturen, leeftijden en gezinssamenstellingen.

Verschillende tradities

‘Kralingseveerders’ vinden hun wijk heel prettig om te wonen en de sociale betrokkenheid is groot. Jaarlijks vindt in Kralingseveer een aantal traditionele evenementen plaats, zoals de Koningsdagviering, het Halloweenfeest, het Huttendorp, de Sinterklaasintocht, de Kerstviering, de Buitenspeeldag, etc. In de wijk is geen basisschool. Kinderen gaan naar school in Capelle aan den IJssel of andere wijken van Rotterdam.

Vorig artikel Vertier langs de Maas: waterwijk De Esch
Volgend artikel Nieuwbouw sociale huurwoningen De Schans II in Delfshaven