Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Begeef je naar Bospolder, bolwerk van creatieve broedplaatsen!

Voor groene vingers en rechterhanden

Toegegeven, Bospolder is niet direct een plek waar je aan denkt als je op ontdekkingstocht gaat in Rotterdam. Des te meer reden om je te laten verrassen door wat deze relatief onbekende buurt in Delfshaven allemaal voor jou in petto heeft. Er heerst hier namelijk heel wat bedrijvigheid en creativiteit! Een fietstocht langs de onderstaande adressen leert je dat Bospolder veel te bieden heeft: van buitenruimte en groen tot vernieuwende architectuur. Het staat er bol van de creatieve broedplaatsen.

Bron: Iris van den Broek

Dakpark

Heb je je boodschappen gedaan aan de Vierhavenstraat? Dan kan je erna het dak op! Bovenop de winkels is het Dakpark gerealiseerd, een unieke plek in de stad. Op hoogte geniet je van een wandeling in het groen, van het uitzicht op de Rotterdamse havens, van je kinderen die uitrazen in de grote speeltuin, van de zon of van een barbecue met vrienden. Deze grote, groene ontmoetingsruimte biedt volop activiteiten voor jong en oud. Tip tijdens warme dagen: de prachtige watertrap biedt verkoeling!

Bouwkeet

Bij Bouwkeet aan de Schiedamseweg bouw je niet alleen! Je bouwt er voor of met vrienden, buurtgenoten of familie aan de buurt. In de werkplaatsen van Bouwkeet zijn allerlei materialen en machines beschikbaar. Je kunt er terecht om te leren werken met hout, textiel, keramiek en metaal, en er is ook een ‘fablab’ met 3D printers en lasersnijders. Leuk om te weten: Hertogin Catherine (‘Kate’) van Groot-Brittannië nam in oktober 2016 een kijkje.

Bron: Jeroen Roest

Weelde

Aan de rand van de stad, diep in de havens van Rotterdam, ligt een stadsboerderij: Weelde. Weelde omvat een lunchroom, een restaurant, een bar, een weelderige tuin, een grote loods en een gigantische kas. Het is een plek waar muziek, theater, performance, kunst, eten en drinken en landbouw samenkomen. Check de evenementenagenda om te ontdekken wat er op de planning staat!

Keilewerf

Makers halen hun hart op bij de Keilewerf. Het is een plek die inspireert, waar zowel met handen als hoofd wordt gewerkt en alle ruimte aanwezig is voor samenwerking en eigen initiatief. Ga er eens kijken tijdens één van de events en snuffel in de shop van vintage dealer De Verbaasde Ree. Óf huur zelf een werkbank of werkplek en ga aan de slag! Bij buurman, een bouwmarkt voor professionals en doe-hetzelvers, koop je restmateriaal van bouwplaatsen. A je to!

Bron: Menno Leutscher

Voedseltuin

Gelijk naast de Keilewerf ligt de Voedseltuin. Het is een prachtig stuk groen middenin de stad. Met een nobel doel: groenten en fruit kweken voor de Voedselbank. Tussen de perken staan houten bankjes en tafeltjes: ideaal voor een picknick. Geniet ondertussen van de kunstwerken die her en der op het pad staan, gemaakt door Atelier van Lieshout. Heb je zelf ook groene vingers, of wil je ze graag? De Voedseltuin organiseert workshops, over composteren of eetbare bloemen bijvoorbeeld. Lekker!

Vorig artikel Wonen in een karakteristiek schoolgebouw? Dat kan in Rotterdam!
Volgend artikel Daniëlle, Khalil en hun kinderen blijven in Bospolder-Tussendijken!