Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Actieve dagen in Beverwaard

Spelen en klauteren in Beverwaard

Kijk op de kaart en je ziet Beverwaard als een puntzak liggen tussen Ridderkerk, de rijksweg en de Nieuwe Maas. Het is een drukke maar ook groene wijk uit de jaren ‘80 en ‘90. Verwacht geen spectaculaire architectuur, maar wel lekker veel laagbouw met woonerven. Heel geschikt dus voor gezinnen met kinderen. Midden in de wijk is een winkelcentrum en tram 23 brengt je snel naar de binnenstad. Zin in een actief dagje? Ook dan ben je in Beverwaard op de goede plek

Bron: Monkey Town

Monkey Town – kinderspeelparadijs

Monkey Town Rotterdam is een indoor speelparadijs van ruim 2000 m2. Kinderen kunnen er klimmen, klauteren, door tunnels kruipen, glijden van gewone én van spectaculair hoge glijbanen, spelen met SuperLego, ravotten in de ballenbak en springen op trampolines. Een kinderfeestje vieren kan hier ook. De begeleiders van de kinderen hebben gratis toegang. Voor hen is er verse bonenkoffie, gratis wifi, leesvoer, fijne stoelen en een lekker hapje eten.

Bron: De Oase

Hondenschool De Oase – met je viervoeter in de weer

Bij hondenschool De Oase kunnen hondenliefhebbers al sinds 1990 samen met hun hond terecht voor allerlei leuke activiteiten. Zoals Flyball, een estafetterace voor honden. Verder is er agility- en gehoorzaamheidstraining, ringtraining en het nieuwe Nadac Hoopers. Bij deze sport moet de hond zelfstandig een parcours afleggen, vanaf de zijlijn aangestuurd door het baasje of bazinnetje.

Bron: Jump XL

Jump XL – indoor trampolinepark

Jump XL Rotterdam is een spectaculair, overdekt trampolinepark, voorzien van de nieuwste toestellen. Het is ingericht in de sfeer van de Rotterdamse haven. Alles kan, van gewoon lekker springen tot trampolinefitness en extreme stunts en tricks, met professionele begeleiding. De minimumleeftijd is 8 jaar, maar op zaterdag- en zondagochtend is het park volledig gereserveerd voor kleintjes tot 7 jaar tijdens de Puppy Jump. Met een ouder erbij natuurlijk.

Bron: Zwembad De Fakkel

Zwembad De Fakkel

Even de Rotterdamseweg afzakken en je bent al in zwembad De Fakkel. Je hebt er het subtropische flamingobad, een wedstrijdbad (het orkabad) en een buitenbad. Laat je meevoeren in de wildwaterkreek, ga van de superlange waterglijbaan of kies voor een van de whirlpools of borrelbanken om te relaxen. Tussen de palmbomen en watervallen geniet je van de tropische sfeer in de bikinibar. Maar jong en oud kunnen hier ook ‘gewoon’ zwemles krijgen of een verjaardagsfeestje vieren.

Bron: Facebook De Stormpolder

Speeltuin De Stormpolder

De Stormpolder is een speeltuin midden in het groen. Er is van alles te beleven voor kinderen én volwassenen. Zoals bingo met verschillende thema’s, knutselmiddagen, carnaval, kinderdisco en karaoke voor volwassenen en kinderen. Met Pasen kun je eieren zoeken en in oktober is er elk jaar een rommelmarkt. Dan zijn er nog speciale evenementen zoals Heel Stormpolder bakt – net als op tv – en Stormpolder on Ice: een gratis toegankelijke schaatsbaan in januari.

Vorig artikel Het grote geheim van Groot-IJsselmonde
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor 210.000 tot 355.000 euro?