Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Actief en creatief in Ommoord

een kijkje in veelzijdig Rotterdam Ommoord

Ommoord ligt rustig verscholen in het groen. Maar laat dat je niet misleiden. Ook actievelingen en creatievelingen kunnen hun hart ophalen. Toneelspelen, wandelen, roeien, het kan allemaal in deze wijk. Alleen of met samen met anderen.

Kinderboerderij De Blijde Wei

Midden in het Ommoordse veld ligt kinderboerderij De Blijde Wei. Een geweldige plek om met kinderen naartoe te gaan. Paarden, koeien, varkens, geiten, schapen – kinderen kunnen de dieren aaien, maar ook lekker spelen in de speeltuin en daarna een glaasje limonade halen in het restaurantje. De verjaarspartijtjes op de kinderboerderij zijn altijd een feestje. De Blijde Wei organiseert regelmatig (gratis) activiteiten en er is heerlijke honing en puur sap van fruit uit eigen boomgaard te koop.

Scouting Die Katinka’s

Avonturen beleven, muziek maken, hutten bouwen en veel lol hebben. Dan ben je bij Scouting Die Katinka’s op de Ommoordseweg aan het goede adres. Je kunt er nieuwe ervaringen opdoen als kaart lezen, knopen maken en kamperen. En spannende dingen doen als boogschieten, tokkelen (abseilen) en meedoen aan een survivaltocht. Maar ook knutselen en koken horen tot de activiteiten. Je hoeft niet te kiezen voor één sport of activiteit maar kunt aan alles meedoen. Alle kinderen zijn welkom.

Claire Droppert

De Rotte en de Rottemeren

Wie kent de Rottemeren niet? Een veelzijdig recreatiegebied met als ruggengraat het eeuwenoude riviertje de Rotte. Een ideaal gebied voor sportievelingen die in de gevarieerde natuur kunnen wandelen, fietsen zwemmen, kanoën en roeien. Maar ook kunstliefhebbers komen er graag. Neem een kijkje bij pottenbakker Joop Cock of bij kunst- en ambachtcentrum Artihove. Na alle activiteiten is het tijd voor de inwendige mens in een van de restaurantjes met prachtig uitzicht over het groen en het water.

Nessebos

Ten zuiden van de Rottemeren vind je een zeer gevarieerd natuurgebied. Bos, grasland, water en moeras wisselen elkaar af. Op de graslanden zie je regelmatig een schaapskudde, die ervoor zorgt dat het bos niet dichtgroeit. Het Nessebos is een walhalla voor wandelaars. Je kunt er namelijk alleen maar wandelen. En vogels spotten. Het ‘laarzenpad’ is een mooie wandelroute. Aan de noordkant van het bos vind je een oude boomgaard en de bijenstal van het Ambrosiusgilde (een imkersvereniging).

Toneelvereniging Tatio

Toneelvereniging Tatio is heel goed in het spelen van kluchten en blijspelen. Ze spelen graag voor bewoners van 55-plus woningen en voor cliënten van zorginstellingen. Ouderwetse gezelligheid bij de mensen brengen. Een voorstelling van Tatio is meer dan alleen kijken. De spelers praten na met het publiek. Dat maakt een voorstelling tot een sociale gebeurtenis.  Publiek mag ook de repetities bijwonen, op maandagavond vanaf acht uur aan de Ben Websterstraat.

Vorig artikel Vakantiegevoel in Nesselande
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor 210.000 tot 355.000 euro?