Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Rubroek

Beschrijving

Rubroek ligt net ten noordoosten van het stadscentrum, grenzend aan de Stadsdriehoek. Alle centrumvoorzieningen op loopafstand en toch een beetje beschut. Aan de Jonker Fransstraat en aan de Goudsesingel zijn veel voorzieningen te vinden. Van een uitstekende Italiaan tot een gespecialiseerde slager. Het grootste deel van deze wijk lag in puin na het bombardement van 14 mei 1940 en werd vervolgens herbouwd in de jaren ’40 en ’50.

Wijkgegevens

Bouwperiode 27% is gebouwd in de jaren 80 Gezinssamenstelling Eenpersoonshuishouden
55%
Bereikbaarheid 7 minuten Coolsingel 34 minuten Den Haag Tram 7, 8, 21, 24

Projecten in deze wijk

Nieuwe Haverland
Nieuwe Haverland

Oude tijden herleven! Herinneringen aan stoepkrijt en touwtje springen komen terug! Op de rand van Rubroek en Oud-Crooswijk wordt het vroegere schoolgebouw aan de Haverlandstraat omgebouwd naar 15 maisonnettes.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Verkoop maisonnettes in de Nieuwe Haverland School start 7 oktober

De verkoop van 15 gloednieuwe maisonnettes in de Nieuwe Haverland School start op 7 oktober 2023. 2 of 3 slaapkamers en een woonruimte tussen de 65m² en 111 m². Voorlopige verkoopprijzen vanaf €369.000 kk.

Lees meer

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Als je iets heel graag wilt, moet je er soms voor knokken

Seniorenmakelaar helpt 55 plussers met het vinden van een geschikte woning en het regelen van de praktische zaken rondom een verhuizing. Zo kan mevrouw Kerk in haar geliefde Crooswijk blijven wonen.

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor 195.000 tot 250.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Hoewel je misschien al jarenlang droomt van een bepaalde straat of buurt, is het soms beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet. Stel niet de buurt, maar je budget centraal!

Lees meer

80 huurappartementen in Oost

Er komen 80 vrije sector huurappartementen aan de Boezemweg in het centrum van Rotterdam, aan de rand van de wijk Rubroek.

Lees meer

Vertrouwde én vernieuwende adressen in rauw Rubroek

Er is steeds meer reuring in Rubroek! Deze buurt grenst aan het stadscentrum, maar lang was er voor ‘dagjesmensen’ relatief weinig te doen. De buurt doet wat rauw aan, misschien door stevige wederopbouwarchitectuur.

Lees meer