Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Nieuw-Crooswijk

Beschrijving

Nieuw Crooswijk is de opkomende wijk in het noordwesten van Kralingen. Tot halverwege de 19e eeuw was het een lege polder, waarna de welgestelde burgers hier hun statige huizen gingen bouwen. Vandaag is Nieuw Crooswijk een levendige buurt met een grote diversiteit in leeftijd en afkomst. Door de herstructurering zijn er veel nieuwe woningen te vinden.

Wijkgegevens

Bouwperiode 34% is gebouwd rond 2010 Gezinssamenstelling Samenwonend met kinderen
21%
Bereikbaarheid 11 minuten Coolsingel 32 minuten Den Haag Bus 38

Projecten in deze wijk

Boezembuurt
Boezembuurt

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Start verkoop van 10 stadsvilla’s en 5 herenhuizen in Nieuw Kralingen

In de nieuw te bouwen wijk Nieuw Kralingen aan de Kralingseplas en de Boezemlaan, komen steeds meer woningen in verkoop. Op 23 april 2024 start de verkoop van 10 Stadsvilla's en 5 Herenhuizen op de kop van de Avenue II.

Lees meer

Nieuw Kralingen: vanuit de voortuin loop je direct naar de plas

Over een aantal jaar telt Nieuw Kralingen zo’n 800 koop- en (sociale) huurwoningen. Je woont hier heerlijk in het groen, bij de Kralingse Plas en binnen 10 minuten fietsen ben je op de Meent.

Lees meer

Hofkwartier in hartje Crooswijk: en plek waar jong en oud samenkomen

In het sportieve hart van Crooswijk tegenover het Schuttersveld komt Hofkwartier. Een modern woongebouw met 84 koopwoningen over 5 woonlagen en met 2 supermarkten.

Lees meer

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer
Wijkreportage

Maak kennis met Oud & Nieuw Crooswijk: gewoon lekker Rotterdams!

Crooswijk heeft een rijke geschiedenis en is een levendige buurt waar iedereen welkom is. Crooswijk is volop in ontwikkeling: er worden nieuwe woningen gebouwd en bestaande woningen en winkels worden opgeknapt.

Lees meer
duurzaamheid

Treurige binnenplaats wordt fleurige binnentuin

Eigenaren en huurders maakten gezamenlijk een plan om de verloederde binnenplaats te veranderen in een stralende binnentuin.

Lees meer